Menu
Oranje onder 17 loopt WK mis

Oranje onder 17 loopt WK mis

Het is het Nederlands elftal voor spelers onder de 17 jaar niet gelukt de vijfde plaats te veroveren op het EK in België. De ploeg van Ajacieden Timothy van der Meulen, Sergio Padt en Daley Blind verloor met 3-2 van Duitsland en liep daardoor een ticket voor het WK mis.

Door de 4-2 nederlaag tegen Engeland van afgelopen maandag eindigde Oranje als derde in poule B. Daarmee was de selectie van bondscoach Albert Stuivenberg uitgeschakeld voor een plaats in de halve finales. Via een play-off om de vijfde plaats kon Nederland zich nog wel plaatsen voor het WK, maar ook dat was de ploeg niet gegund. Zonder de geblesseerde Blind, maar met Van der Meulen en keeper Padt werd er in Visé met 3-2 verloren van Duitsland. Oranje stond dankzij treffers van Patrick van Aanholt en Marko Matic met rust nog met 1-2 voor. Duitser Richard Sukuta-Pasu gooide in de tweede helft roet in het eten. Hij scoorde twee maal en hielp zijn land zo naar het wereldkampioenschap in Zuid-Korea.

Oranje begon het EK vorige week met een 2-2 gelijkspel tegen gastland België. De jonge Nederlanders wonnen het tweede duel mede dankzij twee treffers van Daley Blind met 3-0 van IJsland. De jonge Ajacied liep in de slotfase van die wedstrijd wel een scheur op in zijn enkelband. Zonder Blind lukte Oranje het vervolgens niet om te winnen van Engeland.