Menu

Oranje onder 17 naar kwartfinale

Ajacied John Goossens had er al het volste vertrouwen in. Het Nederlands elftal zou winnen van Gambia en door gaan naar de kwartfinale. Hij hield woord. Zelf scoorde Goossens de 1-0, Dirk Marcellis maakte de 2-0.

Het zag er zo mooi uit. Nederland leidde met 2-0, genoeg voor de volgende ronde, maar toen kreeg Gambia volkomen onterecht een strafschop mee. Of gerechtigheid in het voetbal toch bestaat, schoot de Gambiaan naast en hield Oranje de voorsprong.
Goossens had na een half uur de score geopend. In de tweede helft maakte PSV'er Marcellis de 2-0. Goossens, Anita en Sarpong speelden wederom de hele wedstrijd. Van der Heijden en Verhoeff bleven op de bank.

Omdat Braziliƫ met liefst 6-0 van Qatar won, zijn de gele kanaries groepswinnaar. Oranje eindigde als tweede en speelt in de kwartfinale tegen de Verenigde Staten.

De wedstrijd tussen Onder 17 en de Verenigde Staten wordt maandagavond 26 september om 23.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld. Het duel wordt rechtstreeks uitgezonden door Eurosport.