Menu
Oranje onder 17 stunt op EK

Oranje onder 17 stunt op EK

Het sprookje voor het Nederlands Elftal onder 17 jaar is in Italië nog niet over. In de halve finale won de jonge ploeg van bondscoach Ruud Kaiser, met de Ajacieden Vurnon Anita, Jeffrey Sarpong en John Goossens in de basis, ook van het gastland. Door de finaleplaats plaatst Oranje zich voor het WK in september in Peru.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en kansen kwamen er voor beide doelen. Doelman Tim Krul stond echter prima te keepen waardoor de Italianen de bal er niet in kregen. Bij Nederland kregen ook de Ajacieden Anita, Goossens en Sarpong aardige mogelijkheden maar ook zij scoorden niet.

Omdat dat na tachtig minuten nog steeds het geval was (een wedstrijd onder 17 duurt twee keer 40 minuten), moest er worden verlengd. Het was invaller Melvin Zaalman die Nederland naar de finale kopte, 0-1.

In die finale wacht Turkije. De favoriet van het toernooi was eerder in het EK-traject al tegenstander van Oranje. In de eerstekwalifatiereeks hielden de beide formaties elkaar op 1-1.


Italië - Nederland 0-1 (0-0) na verlenging met silver goal.
Scoreverloop: 88. Zaalman 0-1.

Opstelling: Tim Krul (ADO Den Haag); Ömer Özçelik (FC Utrecht), Mike van der Kooij (FC Utrecht), Jordy Buijs (Feyenoord), Martijn van der Laan (FC Groningen); Jeffrey Sarpong (Ajax), Vurnon Anita (Ajax), Ruud Vormer (AZ); Marvin Emnes (Sparta Rotterdam), Diego Biseswar (Feyenoord), John Goossens (Ajax).

Wissels: Melvin Zaalman (Sparta) voor Emnes.

Bron: oa knvb.nl