Menu
Oranje onder 17 teleurstellend

Oranje onder 17 teleurstellend

Oranje onder 17 heeft de laatste groepswedstrijd met 0-1 verloren van Iran. Dat betekent dat de ploeg moet hopen dat het tot een van de vier beste nummers drie eindigt om alsnog een ronde verder te komen. Mocht dat lukken, gebeurt dat zonder Ajacied Dico Koppers, die zijn tweede gele kaart incasseerde en daardoor automatisch voor een duel wordt geschorst.

Met Ajacied Warner Hahn in het doel en zijn clubgenoten Ruben Ligeon, Dico Koppers en Ouasim Bouy ook in de basis, begon Oranje goed aan het beslissende duel tegen Iran. Maar de kansen waren niet aan de Nederlandse talenten besteed. In de 25ste minuut profiteerde Iran van de verwarring bij Oranje na een scheidsrechterlijke beslissing. Oranje dacht een vrije trap mee te krijgen, maar dat bleek een misvatting. Toen Iran de bal meekreeg, stonden de Nederlanders uit positie. Spits Gharibi liet Hahn kansloos, 0-1.

Oranje probeerde vervolgens alles, kreeg ook mogelijkheden maar het lukte niet om te scoren. Direct na rust kwam Ajacied Tom Boere in het veld en tien minuten later verliet Bouy het veld. Ook daarna scoorden de Nederlanders niet en bleef het 0-1.

Het team van bondscoach Albert Stuivenberg moet nu afwachten hoe de duels op zondag eindigen. ,,We hebben nog een kans om in het toernooi te blijven, maar het is een hele kleine. We hebben het niet meer in eigen hand. Heel teleurstellend natuurlijk", aldus de coach.