Menu
Oranje onder 17 verder voor brons

Oranje onder 17 verder voor brons

Het Nederlandse talententeam is er bij het WK voor voetballers onder 17 in Peru niet in geslaagd de finale te bereiken. Het jeugdige Oranje verloor donderdag van een slagvaardiger en fysiek sterker Mexico: 0-4.

De Ajacieden Vurnon Anita, John Goossens en Jeffrey Sarpong stonden wederom in de basis van het Nederlands team. Anita echter wel op een voor hem ietwat vreemde positie, in de verdediging. Bondscoach Ruud Kaiser zich in hem een van de ideale stand-ins voor de geblesseerde Dirk Marcellis en geschorste Jordy Buijs, beide centrale verdedigers.

De beginfase was voor Oranje dat via Vormer en Vorthoren kansen kreeg op de openingstreffer. Maar het was Mexico dat zich het effectiefste toonde. Cesar Villaluz maakte twee doelpunten. Hector Morena scoorde tussendoor na een ingestudeerde vrije trap. In werkelijkheid tikte invaller Erik Pieters, die al na vier minuten het veld in moest voor zijn geblesseerde Utrechtse clubgenoot Mike van de Kooij, de bal achter doelman Tim Krul. Vlak voor tijd bracht Ever Guzman de geflatteerde eindstand op het scorebord.

Nederland speelt zondag tegen Turkije om de bronzen medaille. In mei verloor Oranje de EK-finale met 2-0 van het Turkse team. De Turken kwamen in hun halve finale tegen Braziliƫ terug van een 3-0-achterstand, maar regerend wereldkampioen wist in de slotminuut toch nog de winnende treffer te maken: 4-3. Mexico en Braziliƫ spelen nu om de wereldtitel.

Bron: ANP, KNVB, Ajax.nl

Foto:PRO SHOTS / Magphoto