Menu
Oranje onder 17 verliest EK-finale

Oranje onder 17 verliest EK-finale

Het Nederlands elftal onder 17 is er niet in geslaagd Europees kampioen te worden. In de laatste minuten van de verlenging sloeg Duitsland alsnog toe en won met 2-1. De Ajacieden Dico Koppers en Ruben Ligeon stonden in de basis. De andere twee geselecteerden, Warner Hahn en Joël Veltman, bleven op de bank.

Duitsland had op overtuigende wijze de finale gehaald. Ze wonnen alle poulewedstrijden en in de halve finale zette het gastland ook Italië redelijk eenvoudig opzij. Nederland was na winst op Turkije, een gelijkspel tegen Engeland en een nederlaag tegen Duitsland doorgedrongen tot de laatste vier. In de halve finale zette het team de Zwitsers na een bloedstollende partij met 2-1 opzij.

In de finale tegen Duitsland beleefde Oranje een droomstart. In de zevende minuut kwam Nederland al op voorsprong toen Shabir Isoufi op rechts uitstekend doorging. Zijn voorzet op Luc Castaignos was op maat en de spits schoot prachtig binnen, 1-0. De Duitsers kregen in de dertiende minuut alle kans op de gelijkmaker. Scheidhauer kwam alleen op doel af toen hij ontsnapte aan de buitenspelval, maar hij schoot over. Duitsland drong wat meer aan, maar de grootste kans kwam in de 23ste minuut toch voor Nederland. Castaignos schoot echter op de paal. In de 34ste minuut kwam de gelijkmaker dan toch. Thy scoorde toen de bal via de lat terug het veld in kwam.
In de tweede helft scoorden beide elftallen niet meer en pas in de tweede helft van de verlenging, toen heel Oranje al aan strafschoppen dacht, schoot Trinks uit een vrije trap raak, 1-2. Zo ging Oranje balend van het veld.


Opstelling Oranje: Patrick Termate; Ruben Ligeon, Stefan de Vrij, Dico Koppers, Mats van Huijgevoort, Mohamed Madmar (20. Jerry van Ewijk), Ogüzhan Özyakup, Osama Rashid, Shabir Isoufi (66. Rangelo Janga), Luc Castaignos, Bob Schepers (63. Martijn de Vries).

Foto:KNVB.nl