Menu
Oranje onderuit in Italië

Oranje onderuit in Italië

Het Nederlands Elftal heeft in het dertiende oefenduel met Italië het tij niet weten te keren. Na zes zeges voor Italië en zes gelijke spelen, won de thuisploeg het vriendschappelijke duel met Oranje met 2-0. De Ajacieden Jasper Cillessen en Joël Veltman kwamen in actie.

Jasper Cillessen kende met Oranje een slechte start in het vriendschappelijke duel met Italië. Binnen de tien minuten stond Oranje met tien man na een rode kaart voor Bruno Martins Indi in de negende minuut. Het stond toen al 1-0, want al in de derde minuut had Ciro Immobile de openingstreffer gescoord. In de tiende minuut scoorde De Rossi de 2-0 uit een strafschop. Hij stuurde Cillessen de andere hoek in. De rode kaart voor Martins Indi noopte bondscoach Guus Hiddink tot ingrijpen. Joël Veltman kwam in de ploeg voor aanvaller Jeremain Lens. In de 20e minuut voorkwam Cillessen de 3-0 door een schot van Zaza te keren.

In de tweede helft gebeurde er, hoewel Oranje wat aanvallender was dan voor rust, weinig tot niets. Hiddink wisselde nog vier keer, maar Davy Klaassen bleef buiten de lijnen. Aanstaande dinsdag speelt Oranje het EK-kwalificatieduel met Tsjechië.

Opstelling Nederland: Cillessen, Janmaat (72. Van der Wiel), De Vrij, Martins Indi, Blind, Wijnaldum (85. Fer), Sneijder, De Jong (63.Pieters), Kuijt, Van Persie (80. Narsingh, Lens (12. Veltman)

Eerder op de avond verliep ook de interland van Jong Oranje dramatisch. Koploper Jong Oranje leed in de race om een EK-titel namelijk een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Jong Geörgie. Met de Ajacied Mike van der Hoorn in de basis en Ruben Ligeon na rust als invaller, ging Jong Oranje in de debuutwedstrijd van voormalige Ajax-trainer Adrie Koster met 0-1 onderuit. De gasten scoorden de enige goal in de zeventigste minuut. Twaalf minuten voor tijd moest de Ajax-verdediger plaatsmaken voor aanvaller Jürgen Locadia. In de hele wedstrijd had Jong Oranje kansen genoeg gekregen, maar het lukte de koploper niet een verrassend verlies te voorkomen. Maandag wacht Nederland het beslissende groepsduel met Slowakije. In Tilburg zal Jong Oranje het ticket voor de play-offs veilig moeten stellen.

De malaise was compleet door de nederlaag van het Beloftenteam van Nederland dat tegen Tsjechië met 0-1 verloor. In dat team speelden veel Ajacieden: de keepers Peter Leeuwenburgh en zijn vervanger na rust Norbert Alblas en de aanvallers Sheraldo Becker, Sam Hendriks, Elton Acolatse en diens vervanger in de tweede helft Queensy Menig . Het enige doelpunt viel in de 38e minuut.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Ronald Bonestroo