Menu
Oranje op WK gekopppeld aan gastland

Oranje op WK gekopppeld aan gastland

De Oranje Vrouwen zijn zaterdag tijdens de loting voor het WK 2015 in Canada onder meer gekoppeld aan het gastland. Daarnaast werden in Ottawa ook China en Nieuw-Zeeland aan de Nederlandse voetbalsters gekoppeld.

Oranje bezet de vijftiende plek op de FIFA-wereldranglijst voor vrouwen. De Chinezen staan een plek hoger (14e), terwijl de Canadezen de achtste plek bezetten. Nieuw-Zeeland is met een negentiende positie de, op papier, minst sterke tegenstander.

De Oranje Vrouwen debuteren komend jaar op een WK. De selectie van bondscoach Roger Reijners dwong recent kwalificatie af door Italië in een tweeluik te verslaan. In het beslissende play-offduel in Verona droegen de Ajacieden Desiree van Lunteren, Eshly Bakker, Claudia van den Heiligenberg, Petra Hogewoning en Tessel Middag bij aan die unieke prestatie. Anouk Hoogendijk behoorde ook tot de 'Leeuwinnen' van bondscoach Roger Reijners, maar zij viel op het laatste moment geblesseerd af. Ook Ajacied Daphne Koster behoort normaal gesproken tot de kanshebbers op een plek in de WK-selectie. Het WK voor Vrouwen wordt van 6 juni tot en met 5 juli gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees