Menu
Oranje oppermachtig tegen Noren

Oranje oppermachtig tegen Noren

Het Nederlands elftal heeft in Rotterdam de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen overtuigend met 2-0 gewonnen. Ajax-doelman Maarten Stekelenburg keepte de hele wedstrijd. Miralem Sulejmani won met Servië de uitwedstrijd tegen Faeröer: 0-2.

Aan niets was te zien dat de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk zich zaterdag al had geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika. Hoewel er voor Oranje niets meer op het spel stond, werden de Noren meteen onder druk gezet en eigenlijk de hele wedstrijd overklast. André Ooijer tekende na ongeveer een half uur voor de openingstreffer. Hij kopte raak uit een vrije trap van Rafael van der Vaart. Vlak na rust verdubbelde Arjen Robben de score na mooi voorbereidend werk van Van der Vaart en Robin van Persie. Ryan Babel en Klaas Jan Huntelaar vielen in de slotfase nog in, maar de voormalig Ajacieden slaagden er niet meer in de 3-0 te bewerkstelligen. Gregory van der Wiel kreeg geen speelminuten van de bondscoach.

Oranje heeft nu 21 punten uit zeven wedstrijden: drie keer zoveel als nummer twee Schotland, dat in vijf wedstrijden zeven punten verzamelde.

Sulejmani

Servië boekte een WK-kwalificatiezege op Faeröer: 2-0. Miralem Sulejmani viel een kwartier voor tijd in voor Milan Jovanovic. Met achttien punten uit zeven wedstrijden gaat Servië aan kop in poule zeven. Frankrijk is tweede met tien punten uit vijf duels.Uruguay heeft aan de WK-kwalificatiezege tegen Venezuela een punt overgehouden. In Venezuela werd het, mede door een treffer van Luis Suarez, 2-2. De Ajacied raakte ook nog eens de lat. Bruno Silva bekeek de wedstrijd negentig minuten lang vanaf de bank.

Beloften

Het Nederlands Beloftenteam is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het toernooi van Toulon. Het elftal van KNVB-coach Hans Schrijver verloor na strafschoppen van Chili: 5-4 (1-1). Jeffrey Sarpong, de enige Ajacied in de selectie, kwam niet in actie. Vrijdag staat de troostfinale tegen Argentinië op het programma.