Menu
Oranje oppermachtig tegen Roemenië

Oranje oppermachtig tegen Roemenië

Het WK 2014 in Brazilië is voor het Nederlands elftal weer een stap dichterbij gekomen. In de Amsterdam ArenA won Oranje met 4-0 van Roemenië en heeft nu al zeven punten voorsprong op de nummer 2 in de poule.

Na de degelijke 3-0-overwinning op Estland, was het Nederlands elftal oppermachtig in de tweede thuiswedstrijd op rij. Oranje versloeg Roemenië met 4-0. Bij Oranje kregen Kenneth Vermeer en Daley Blindwederom een basisplaats toebedeeld door bondscoach Louis van Gaal. Siem de Jong speelde de laatste vijf minuten mee als vervanger van Robin van Persie. Ricardo van Rhijn bleef op de bank. In eigen huis versloeg Oranje concurrent Roemenië met duidelijke cijfers. Rafael van der Vaart, Robin van Persie (2x) en Jeremain Lens maakten de doelpunten. Door het gelijkspel van Hongarije bij Turkije, heeft het Nederlands elftal nu een voorsprong van zeven punten op de nummer twee Hongarije.

Daley Blind feliciteert Robin van Persie. De spits was goed voor twee doelpunten. Daley Blind feliciteert Robin van Persie. De spits was goed voor twee doelpunten.

Christian Eriksen en Lasse Schöne bleven met Denemarken op een gelijkspel steken in de thuiswedstrijd tegen Bulgarije. Eriksen speelde de hele wedstrijd, Schöne alleen de laatste twintig minuten. Bulgarije kwam zes minuten na rust op een 0-1-voorsprong door oud-PSV'er Stanislav Manolev. Agger trok de stand in de 69e minuut gelijk na een penalty. Viktor Fischer bleef op de bank. Denemarken heeft nu zes punten uit vijf duels. Daarmee staan de Denen op de vierde plaats achter Tsjechië, dat vrijdag nog met 0-3 was geklopt door de ploeg van bondscoach Morten Olsen.

België, met Toby Alderweireld als rechtsback, won de thuiswedstrijd tegen Macedonië door een doelpunt in de 62e minuut van Hazard: 1-0. Deze goal verzekerde de Rode Duivels van de winst, waardoor zij in de race blijven voor een WK-ticket. Helaas voor Alderweireld en co won concurrent Kroatië nipt bij Wales (1-2), waardoor België en Kroatië met zestien punten samen aan kop gaan. Nummer drie Servië volgt op negen punten.

Niklas Moisander won het vriendschappelijke duel met Luxemburg met 0-3. De Ajacied speelde opnieuw de hele wedstrijd. Vrijdag verbaasde Finland vriend en vijand nog met een gelijkspel bij wereldkampioen Spanje (1-1).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Siem de Jong en Ricardo van Rhijn op de oranje gekleurde bank in de ArenA. Siem de Jong en Ricardo van Rhijn op de oranje gekleurde bank in de ArenA.
Kenneth Vermeer hield opnieuw zijn doel schoon. Kenneth Vermeer hield opnieuw zijn doel schoon.
De trainersstaf van Oranje ademt veel Ajax-historie: Danny Blind, Louis van Gaal en Patrick Kluivert. De trainersstaf van Oranje ademt veel Ajax-historie: Danny Blind, Louis van Gaal en Patrick Kluivert.
Twee Ajacieden startten tegen de Roemenen in de basis van Oranje: Vermeer en Blind. Twee Ajacieden startten tegen de Roemenen in de basis van Oranje: Vermeer en Blind.

Daley Blind speelde zijn derde interland voor Nederland. Daley Blind speelde zijn derde interland voor Nederland.
Invaller Siem de Jong feliciteert Jeremain Lens, de maker van de 4-0. Invaller Siem de Jong feliciteert Jeremain Lens, de maker van de 4-0.