Menu
Oranje pakt volle buit in Luxemburg

Oranje pakt volle buit in Luxemburg

Het Nederlands elftal heeft zondag drie punten overgehouden aan het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. De wedstrijd eindigde in een 1-3 zege voor Oranje. Ajax-aanvoerder Davy Klaassen kwam de hele wedstrijd in actie.

Davy Klaassen begon in de basis waarmee zijn totaal aantal interlands op elf kwam. Veertienvoudig international Joël Veltman kwam, in tegenstelling tot de oefeninterland tegen België van afgelopen woensdag, niet in actie. Zijn plek werd ingenomen door PSV-verdediger Joshua Brenet.

Oranje kwam tien minuten voor rust op voorsprong dankzij een goal van Arjen Robben, die na exact een jaar afwezigheid zijn rentree maakte in het shirt van Nederland. De goede smaak van de 0-1 bleef slechts kort hangen. Acht minuten na de openingstreffer trok Luxemburg de stand alweer gelijk vanaf de strafschopstip: 1-1.

Kopkans Klaassen
In de eerste minuut van de tweede helft kreeg Klaassen een enorme kopkans. De captain van Ajax was daarmee dicht bij de 1-2. Die vurig gewenste goal viel uiteindelijk een klein kwartier later. Invaller Memphis Depay kopte een voorzet in het Luxemburgse doel. In de slotfase sloeg Depay opnieuw toe. De aanvaller van Manchester United schoot uit een vrije trap de bevrijdende 1-3 binnen.

OFFICIEEL | De opstelling van het Nederlands elftal. Met een eerste basisplaats voor Ramselaar en Brenet. #LUXNED pic.twitter.com/Ghb3HK9Qby

— OnsOranje (@OnsOranje) 13 november 2016

Het Nederlands elftal wint met 1-3 van Luxemburg. #LUXNED

2x Memphis
1x Robben pic.twitter.com/TXwVn2FGVv

— OnsOranje (@OnsOranje) 13 november 2016

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots