Menu
Oranje speelt gelijk tegen Turkije

Oranje speelt gelijk tegen Turkije

Het Nederlands elftal heeft in de strijd om een ticket voor het EK 2016 met 1-1 gelijkgespeeld tegen Turkije. Jasper Cillessen stond in de basis bij Oranje. Joël Veltman en Davy Klaassen, de andere twee Ajacieden in de selectie, kwamen niet in actie in de Amsterdam ArenA.

Oranje had wel overwicht in de Amsterdam ArenA, maar creëerde te weinig kansen. Turkije deed het wat dat betreft beter en kwam in de 37e minuut op voorsprong. Burak Yilmaz schoot van de rand van het zestienmetergebied de bal via Bruno Martins Indi achter Cillessen, die overigens een prima wedstrijd keepte.

Na de 0-1 voor Turkije volgde een moeizame achtervolging. De Turken trokken een muur op en Oranje moest alles op alles zetten om tot een doelpunt te komen. Uiteindelijk was het Klaas Jan Huntelaar die in blessuretijd voor de gelijkmaker tekende. De voormalig Ajax-spits veranderde een afstandschot van Wesley Sneijder met zijn hoofd van richting en zag de bal achter de Turkse doelman verdwijnen.

Het gelijke spel betekent dat Oranje met 7 punten uit vijf wedstrijden derde blijft in poule A. Tsjechië is eerste (13 punten), IJsland tweede (12 punten), Turkije is de nummer vier (5 punten). IJsland won zaterdagmiddag met 0-3 bij Kazachstan. Kolbeinn Sigthórsson startte in de basis en deed 70 minuten mee.

De nummers 1 en 2 van de poules plaatsen zich samen met de beste nummer 3 direct voor het EK. De overige acht nummers drie strijden in play-offs voor de laatste vier EK-tickets.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jasper Cillessen kon natuurlijk rekenen op een basisplaats. Jasper Cillessen kon natuurlijk rekenen op een basisplaats.
Wesley Sneijder stond in blessuretijd aan de basis van de gelijkmaker. Wesley Sneijder stond in blessuretijd aan de basis van de gelijkmaker.
Joël Veltman bleef de hele wedstrijd op de bank. Joël Veltman bleef de hele wedstrijd op de bank.
Ook Davy Klaassen kwam niet in actie. Ook Davy Klaassen kwam niet in actie.
Drie voormalig Ajacieden op een rijtje: Daley Blind, Nigel de Jong en Klaas Jan Huntelaar. Drie voormalig Ajacieden op een rijtje: Daley Blind, Nigel de Jong en Klaas Jan Huntelaar.
Jasper Cillessen geeft aanwijzingen. Jasper Cillessen geeft aanwijzingen.
Gregory van der Wiel was weer even terug in de ArenA. Gregory van der Wiel was weer even terug in de ArenA.
Veel (voormalig) Ajacieden in de basis bij Oranje: Gregory van der Wiel, Daley Blind, Jasper Cillessen, Klaas Jan Huntelaar, Wesley Sneijder en Nigel de Jong. Veel (voormalig) Ajacieden in de basis bij Oranje: Gregory van der Wiel, Daley Blind, Jasper Cillessen, Klaas Jan Huntelaar, Wesley Sneijder en Nigel de Jong.