Menu
Oranje ten onder tegen Bulgarije

Oranje ten onder tegen Bulgarije

Het Nederlands Elftal heeft voor de tweede opeenvolgende keer verloren tijdens de oefenperiode voor het EK. Nadat van Bayern München met 3-2 was verloren, was in de Amsterdam ArenA Bulgarije met 2-1 te sterk. Ajacied Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd.

Nederland, waarbij ondere andere de Ajacieden Siem de Jong en Vurnon Anita vanmiddag afvielen voor de definitieve selectie, kon niet overtuigen tegen de Bulgaren. Oud-Ajacied Klaas Jan Huntelaar kreeg de voorkeur in de spits en rond hem moesten Robin van Persie, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart voor de creativiteit zorgen. Op een prachtige pass van Sneijder op Van Persie na - waar wel de 1-0 uit voortkwam - lukte het niet om de Bulgaren te verrassen. Kort voor rust schoten de gasten een keer op de lat en net na rust kwamen ze via een benutte strafschop na hands van Van der Vaart wel op gelijke hoogte.

Gregory van der Wiel bleef zaterdag als enige Ajacied over in de EK-selectie. Gregory van der Wiel bleef zaterdag als enige Ajacied over in de EK-selectie.

Oranje slaagde er vervolgens niet in de Bulgaren te overrompelen. Het spel was te langzaam en te doorzichtig. In blessuretijd volgde er prompt zelfs nog een tegengoal. Een matige pass van Heitinga kon door Schaars niet worden opgepikt, waarna de Bulgaren overnamen. Invaller Michanski kopte raak, 1-2 in de ArenA.

Het Nederlands Elftal oefent voor vertrek naar Euro 2012 nog tegen Slowakije en Noord-Ierland. Dan wacht op 9 juni de openingswedstrijd tegen Denemarken in Charkov. De Denen verloren vanmiddag ook hun voorbereidingsduel in eigen huis. Brazilië was met 1-3 te sterk.

Nederland - Bulgarije 1-2 (1-0)

Scoreverloop: 45. Van Persie 1-0, 48. Popov 1-1, 90. Mizanski 1-2.

Scheidsrechter: Vitienes (Spanje)

Gele kaart: Heitinga, Van der Vaart, Kuyt (Nederland), Boduro, Dyakov (Bulgarije).

Nederland: Krul, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen (16. Bouma), Willems (62. Schaars), N. de Jong (82. Strootman), Van Bommel, Van Persie, Sneijder, Van der Vaart (62. Kuyt), Huntelaar (77. Robben).

Niet gebruikte spelers: Boulahrouz, Vlaar, Stekelenburg, Narsingh, Vorm, L. de Jong.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Maarten Stekelenburg zag het oefenduel vanaf de bank aan. Maarten Stekelenburg zag het oefenduel vanaf de bank aan.
Vijf spelers van dit Nederlands Elftal genoten hun opleiding bij Ajax. Vijf spelers van dit Nederlands Elftal genoten hun opleiding bij Ajax.
Oud-Ajacied Klaas Jan Huntelaar stond centraal in de voorhoede. Oud-Ajacied Klaas Jan Huntelaar stond centraal in de voorhoede.
Nigel de Jong, John Heitinga en Rafael van der Vaart: alledrie bij Ajax begonnen. Nigel de Jong, John Heitinga en Rafael van der Vaart: alledrie bij Ajax begonnen.
Wesley Sneijder tekende voor de prachtige assist bij de 1-0. Wesley Sneijder tekende voor de prachtige assist bij de 1-0.