Menu
Oranje traint in de ArenA

Oranje traint in de ArenA

Het Nederlands elftal trainde maandagmiddag in de Amsterdam ArenA. De Oranje-internationals Ryan Babel, Wesley Sneijder, Urby Emanuelson en John Heitinga keerden daarmee kort terug op vertrouwde grond.

De selectie van bondscoach Marco van Basten bereidt zich voor op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië. Woensdagavond hoopt Nederland het puike optreden van afgelopen weekend in Sofia een vervolg te geven. Het strijdtoneel waarop Oranje zijn volgende glanswedstrijd wil spelen, is de ArenA. Van het kwartet Ajacieden was de media-aandacht vooral groot voor Babel en Sneijder.

De aanvaller en de middenvelder droegen nadrukkelijk hun steentje bij aan het gelijkspel tegen de Bulgaren. Vooral de rol die Babel speelde was opvallend. Binnen het kwartier verruilde de aanvaller zijn plek op de bank voor een positie binnen de lijnen. Dirk Kuyt, gestart als spits, moest met een enkelblessure worden gewisseld.
,,Ik had eerlijk gezegd helemaal niet verwacht dat ik zo snel in zou vallen’’, kijkt Babel terug op afgelopen zaterdag. ,,Het begin was onwennig. Met Robben switchte ik voortdurend van positie. De ene keer stond ik op links, de andere keer op rechts. Robin van Persie was in elk geval de aangewezen man voor het centrum. Het ging redelijk tot goed. Al met al denk ik dat we tevreden kunnen zijn met wat we hebben laten zien. Laten we afwachten hoe ons spel tegen Albanië uitpakt.’’
Van Basten roept geen vervanger op voor de geblesseerde Kuyt. Babel hoopt dat de bondscoach niet al te veel verandert in zijn elftal. Dat het vertrouwen van de bondscoach en zijn clubcoach Henk ten Cate de aanvaller goed doen, geeft Babel volmondig toe. Het geschonken vertrouwen geeft de buitenspeler - die zichzelf toch vooral beschouwt als centrumspits - dit seizoen zelfs vleugels. Babel is bezig aan zijn sterkste seizoen ooit. ,,Het is ook belangrijk dat coaches als Van Basten en Ten Cate vooral jonge spelers vertrouwen geven’’, zegt Babel. ,,Zeker voorafgaand aan wedstrijden op het allerhoogste niveau. Dan is het exra belangrijk om te weten wat van je wordt verwacht. Van Basten voert bijvoorbeeld ook individuele gesprekken in het trainingskamp. Gelukkig betaalt al het vertrouwen zich wel uit.’’