Menu

Oranje treft Galásek en Grygera

Tomás Galásek en Zdenek Grygera maken deel uit van de Tsjechische nationale ploeg die het op 8 oktober in Praag opneemt tegen het Nederlands elftal. Bondscoach Karel Brückner maakte dat vrijdag bekend. Ook Angelos Charisteas, Hatem Trabelsi en Nourdin Boukhari ontvingen uitnodigingen voor interlands.

Galásek en Grygera spelen met hun team ook nog een uitwedstrijd tegen Finland, vier dagen na de ontmoeting met Nederland.
Angelos Charisteas werd door de Griekse bondscoach Otto Rehhagel geïnviteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Denemarken (een uitduel op 8 oktober) en Georgië (thuis op 12 oktober. De Grieken kunnen alleen nog via de tweede plaats in hun groep het eindtoernooi bereiken, aangezien lijstaanvoerder Oekraïne al niet meer te achterhalen valt. Charisteas en zijn team ondervinden tegenstand van Turkije, dat twee punten meer heeft, maar ook een duel meer speelde. Ook de Denen zijn nog niet uitgeschakeld voor de tweede plaats.
Voor Hatem Trabelsi en Nourdin Boukhari staat op 8 oktober de allesbeslissende confrontatie tussen Marokko en Tunesië op het programma. De twee Ajacieden treffen elkaar in Tunis, waarbij de thuisploeg voldoende heeft aan een gelijkspel. Tunesië staat namelijk een punt voor op de Marokkanen in de Afrikaanse kwalificatiegroep 5.
Eerder al werd Edgar Manucharyan door de Armeense bondscoach Henk Wisman uitgenodigd voor twee interlands.