Menu
Oranje U17 start kwalificatie met verlies

Oranje U17 start kwalificatie met verlies

Het Nederlands elftal voor speler tot 17 jaar is de EK-kwalificatiestrijd slecht gestart. Met twee Ajacieden in de basis verloren de jonge internationals donderdag met 0-1 van Bosniƫ-Herzegovina.

carroussel - oranje nederlandse elftal en Ajacieden

Geoffrey Castillion en Rodney Sneijder hadden een basisplaats in het elftal van KNVB-coach Albert Stuivenberg. Hun collega-Ajacieden Roly Bonevacia en Lorenzo Ebecilio moesten zich in Apeldoorn tevreden stellen met een invalbeurt.

Ognen Radulovic nam de enige treffer voor zijn rekening. Het talent sloeg na een klein uur spelen toe uit een vrije trap. Dat de bal via een Nederlands been tegen de touwen sloeg was extra zuur. Na de openingstreffer trokken de gasten zich vooral terug voor eigen doel. Onder 17 wist de kansen om de schade te repareren niet te benutten.

De nederlaag is een fikse domper in de strijd om EK-deelname. Oranje treft in kwalificatiegroep 7 verder Noorwegen en Hongarije. Hongarije en Noorwegen besloten hun eerste optreden gisteren met een gelijkspel: 1-1. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het Europees kampioenschap.

Onder 17 kan zich zaterdag al, tegen Noorwegen, revancheren voor de nederlaag. Dinsdag volgt de belangrijke ontmoeting met Hongarije.

Bron: www.knvb.nl