Menu
Oranje uitgeschakeld na penalty's

Oranje uitgeschakeld na penalty's

Het Nederlands elftal is er woensdag niet in geslaagd om de WK-finale te bereiken. In de halve finale ging Oranje na strafschoppen onderuit tegen Argentinië. Na 120 minuten voetbal in Sao Paulo stond er 0-0 op het scorebord. Voor Nederland rest nu de wedstrijd om het brons tegen Brazilië.

In tegenstelling tot de halve finale tussen Brazilië - Duitsland (1-7) was het duel tussen Nederland en Argentinië razend spannend. Zowel in de reguliere speeltijd als in de verlenging werd er niet gescoord. Arjen Robben was namens Oranje kansrijk in de verlenging. In de tweede helft van de verlenging hield Jasper Cillessen Nederland een paar keer op de been bij grote kansen van Palacio en Maxi Rodriguez.

Net als in de gewonnen kwartfinale tegen Costa Rica kwam het voor Oranje opnieuw op strafschoppen aan. De Argentijnen namen de penalty’s beter dan Oranje: 4-2. Ron Vlaar en Wesley Sneijder misten van elf meter. In beide gevallen stopte voormalig AZ-doelman Sergio Romero hun inzet.

De Ajacieden Jasper Cillessen en Daley Blind kwamen de gehele wedstrijd in actie. Ajacied Joël Veltman bleef op de bank.

De wedstrijd om de derde plaats tussen de verliezend halve finalisten Nederland en gastland Brazilië begint zaterdag om 22:00 uur in Brasilia. Een dag later staat in Rio de Janeiro de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots