Menu
Oranje verliest na strafschoppen

Oranje verliest na strafschoppen

Oranje en strafschoppen; het zal nooit een gelukkige combinatie vormen. De vijfmanspartij in de oranje hesjes die zich maandag zo goed terugknokte in het onderlinge wedstrijdje, legde het toch af toen het op penalty's aankwam.

Mauro Rosales draait vliegensvlug weg bj Olaf Lindenbergh. Mauro Rosales draait vliegensvlug weg bj Olaf Lindenbergh.

De spelers die zondag in het competitieduel met Excelsior niet of gedeeltelijk in actie kwamen, trainden maandagmorgen op het veld naast de ArenA. Henk ten Cate bleef met de basisspelers binnen, Hennie Spijkerman, Alfons Groenendijk en Fred Grim hadden de leiding over het groepje op het trainingsveld.
Afwerken op doel en een partij van vijf tegen vijf waren de hoofdbestanddelen voor de Ajacieden die reserve waren geweest een dag eerder.

Gabri trekt ten aanval, Roger probeert hem af te stoppen. Gabri trekt ten aanval, Roger probeert hem af te stoppen.
Kenneth Perez slalomt langs de gele verdedigers. Kenneth Perez slalomt langs de gele verdedigers.

Nadat veldspelers en keepers zich hadden kunnen uitleven in de oefening voor het afronden op doel, deelden Spijkerman en Groenendijk de hesjes uit voor een onderlinge wedstrijd op een half veld. Of liever, een serie van korte partijtjes die uiteindelijk een definitieve winnaar zou moeten opleveren. Verwoed bonden de gele en oranje hesjes de strijd met elkaar aan. De gele partij had het beste van het spel voor de onderbreking (twee rondjes om het veld). Vooral Mauro Rosales met handige passeerbewegingen en Roger met zijn felle, slimme schotjes waren plaaggeesten voor hun opponenten. Dit kon oranje niet op zich laten zitten. De drie partijtjes na de onderbreking dienden allen gewonnen te worden, zo liet Kenneth Perez zijn ploegenoten weten. Het oranje team knalde in 'de tweede helft' uit de startblokken en schreef de volgende twee partijen op zijn naam. De laatste partij, die de doorslag had kunnen geven, eindigde echter onbeslist. Strafschoppen waren nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen.

Maarten Stekelenburg neemt kenneth Vermeer onder vuur vanaf de strafschopstip. Maarten Stekelenburg neemt kenneth Vermeer onder vuur vanaf de strafschopstip.

In de strafschoppenserie bleek de kleur oranje echter weer geen geluk te brengen. Van de vijf penalty's die het team mocht nemen, belandden er slechts twee in het net achter Kenneth Vermeer; al was de kanonskogel van Markus Rosenberg in de kruising misschien wel dubbele punten waard. Het had echter niet uitgemaakt, geel bleef koelbloedig en mocht poseren voor de denkbeeldige winnaarsfoto.

Wesley Sneijder was toen al weer naar binnen. De middenvelder raakte in het duel met Zulte Waregem van woensdag geblesseerd aan zijn bekken en deed deze maandag onder begeleiding van fysiotherapeut Frank van Deursen enkele loopoefeningen. Sneijder hoopt op tijd fit te zijn voor het duel met Vitesse, maar of hij die wedstrijd haalt, zal later in de week duidelijker worden.