Menu
Oranje verliest 'Robben-Spiel'

Oranje verliest 'Robben-Spiel'

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond een 3-2 oefennederlaag tegen Bayern München geleden. Siem de Jong en Vurnon Anita kwamen namens Ajax een helft in actie in de Allianz Arena. Het duel tussen Bayern en Oranje werd enige tijd geleden bedacht als oplossing voor het conflict tussen de Duitsers en de KNVB over de hamstringblessure van Arjen Robben.

De wedstrijd tussen Bayern München en Oranje werd enige tijd geleden bedacht als oplossing voor het conflict tussen Bayern en de KNVB na het WK in Zuid-Afrika. Destijds bleek dat Robben een ernstige hamstringblessure had. Vervolgens stond de aanvaller een half jaar aan de kant. Dat het duel uiteindelijk drie dagen na de verloren UEFA Champions League-finale geprogrammeerd stond, kwam achteraf niet heel goed uit. Zeker niet omdat uitgerekend Robben zaterdagavond de schlemiel werd nadat hij in de eerste helft van de verlenging een strafschop miste. Uiteindelijk verloren de Duitsers de finale na strafschoppen van Chelsea.

Gezien de contractuele verplichtingen kwam Robben dinsdagavond - in het shirt van Oranje - in actie in de Allianz Arena. De hoofdrolspeler maakte tijdens het laatste kwartier van het ‘Robben-Spiel’, onder begeleiding van een fluitconcert, zijn opwachting. Bondscoach Bert van Marwijk greep het verplichte oefenduel (geen interland) verder aan om een aantal reserves speelminuten te geven. Daardoor kreeg onder meer Ajacied Gregory van der Wiel rust tegen de Duitsers. Vurnon Anita en de Siem de Jong kwamen in de tweede helft in actie. De Ajacieden losten halverwege Boulahrouz en Van der Vaart af. Ook Siems broer Luuk de Jong maakte na rust zijn opwachting. Doordat Nigel de Jong op dat moment al naar de kant was, stonden er niet ineens drie spelers met dezelfde achternaam binnen de lijnen.

Vier van de vijf goals vielen voor rust in een tijdsbestek van elf minuten. Bayern opende in de 17de minuut de score, waarna Klaas Jan Huntelaar een minuut later de gelijkmaker aantekende.
Vervolgens maakten ook Luciano Narsingh en N. Petersen een goal waardoor er na 28 minuten een 2-2 tussenstand op het scorebord stond. Onder toeziend oog van 33.000 toeschouwers sleepte Bayern drie minuten voor tijd alsnog de zege binnen. Spits Gómez tekende voor de winnende treffer in de ‘compensatiewedstrijd’: 3-2.

Vanaf woensdag vervolgt Oranje het trainingskamp in het Zwitserse Lausanne waar het sinds afgelopen donderdag verblijft. Het Nederlands elftal keert vrijdag weer terug in Nederland. Een dag later oefent Oranje in de Amsterdam ArenA tegen Bulgarije. Volgende week zaterdag volgt op dezelfde bodem de uitzwaaiwedstrijd tegen Noord-Ierland. Tussendoor speelt de vice-wereldkampioen nog een oefeninterland in De Kuip tegen Slowakije (woensdag). Nederland begint het EK in Polen en Oekraïne op zaterdag 9 juni tegen Denemarken.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots