Menu
Oranje verliest van Uruguay

Oranje verliest van Uruguay

Het Nederlands elftal heeft de wedstrijd tegen Uruguay woensdagavond verloren. Het Zuid-Amerikaanse land was na negentig minuten en een strafschoppenreeks te sterk (5-4) en won daarmee de Copa Confraternidad. Ajacied Gregory van der Wiel kwam niet in actie. Voormalig Ajax-aanvoerder Luis Suarez scoorde namens Uruguay.

Het Nederlands elftal speelde in het Estadio Centenario in Montevideo tegen het nationaal elftal van Uruguay. Voor het oefeninterland tegen het Nederlands elftal gaf oud-Ajacied en international Luis Suarez in de media aan dat het geen ‘vriendschappelijk potje’ zou worden. Uruguay was zeker na het verlies van de halve finale op het Wereldkampioenschap voetbal afgelopen zomer (3-2), uiteraard uit op eerherstel. Suarez, nu in dienst van Liverpool FC, kwam wegens een schorsing niet in actie tegen Oranje op het WK.

Woensdagavond speelde de voormalig aanvoerder van Ajax wel. Samen met zijn teamgenoten is Suarez in voorbereiding op de Copa América, dat van 1 tot en met 24 juli plaatsvindt in Argentinië. Suarez kwam in het duel met Oranje tot scoren. In de 82e minuut bracht de aanvaller Uruguay op een 1-0 voorsprong. Dirk Kuyt maakte in de blessuretijd de gelijkmaker. Na negentig minuten volgde er een strafschoppenreeks. De eerste penaltynemer, Robin van Persie, miste het doel. Ook het schot van Eljero Elia werd tegengehouden. Uruguay miste slechts een strafschop en schoot de overige penalty's raak. De Zuid-Amerikanen veroverden daarmee de Copa Confraternidad.


Foto en tekst: Ajax.nl