Menu
Oranje verslaat Albanië

Oranje verslaat Albanië

Het Nederlands elftal heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië met 0-1 gewonnen. Op aangeven van Urby Emanuelson maakte Ruud van Nistelrooy in blessuretijd de winnende treffer voor Oranje.

Ryan Babel kon tegen Albanië opnieuw rekenen op een basisplaats. (FOTO: PRO SHOTS) Ryan Babel kon tegen Albanië opnieuw rekenen op een basisplaats. (FOTO: PRO SHOTS)

Emanuelson was in Tirana de enige Ajacied die in actie kwam voor de formatie van bondscoach Marco van Basten. De vleugelverdediger viel in de 65ste minuut in voor Wilfred Bouma en gaf een klein halfuur later de voorzet waaruit Van Nistelrooy de 0-1 maakte. John Heitinga, tegen Bulgarije nog basisspeler, moest zich vanwege privé-omstandigheden afmelden voor de wedstrijd. Keeper Maarten Stekelenburg moest genoegen nemen met een rol op de reservebank.

Wesley Sneijder kreeg tijdens het duel in groep G een gele kaart en is de volgende wedstrijd (tegen Roemenië) geschorst. Datzelfde geldt voor Mario Melchiot en Robin van Persie.

Wesley Sneijder kreeg een gele kaart en is voor de wedstrijd tegen Roemenië geschorst. (FOTO: PRO SHOTS) Wesley Sneijder kreeg een gele kaart en is voor de wedstrijd tegen Roemenië geschorst. (FOTO: PRO SHOTS)

Nederland is dankzij de zege dicht bij kwalificatie voor het EK 2008. Net als koploper Roemenië heeft Oranje twintig punten uit acht wedstrijden. Bulgarije staat derde met achttien punten uit negen duels. De beste twee ploegen gaan door.

In poule A gaf België tegen Kazakstan een 0-2 voorsprong uit handen. De wedstrijd in Almaty eindigde in 2-2. Bij de Rode Duivels stond Thomas Vermaelen in de basis, Jan Vertonghen viel na een uur in. De Belgen staan na tien wedstrijden vijfde in de groep.

Denemarken boekte een eenvoudige 4-0 zege op Liechtenstein. Dennis Rommedahl was verantwoordelijk voor de assists bij de 1-0 en de 3-0. Alle treffers vielen in de eerste helft. De Denen staan vierde in poule F met veertien punten uit acht wedstrijden. Het Zweden van Kennedy staat eerste met negentien punten. De koploper won woensdag een oefeninterland tegen Montenegro met 1-2 onder andere dankzij een treffer van Markus Rosenberg.