Menu
Oranje verslaat EK-ganger Oostenrijk in oefenduel

Oranje verslaat EK-ganger Oostenrijk in oefenduel

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk met 0-2 gewonnen. De Ajacieden Kenny Tete en Riechedly Bazoer begonnen in de basis. Doelman Jasper Cillessen kwam een kwartier voor tijd in het veld voor de geblesseerde Jeroen Zoet. Joël Veltman verving vijf minuten voor tijd Kenny Tete.

Sterke verdediging
De Oostenrijkers gingen fel van start. Toch was het Oranje dat het eerst kon juichen. Al na negen minuten opende Vincent Janssen na een voorzet van Steven Berghuis de score voor Oranje. Na deze openingstreffer kwam het gevaar verder hoofdzakelijk van de thuisploeg, die door de scherpe en oplettende Oranje-defensie echter niet tot scoren kwamen.

Oostenrijks overwicht
In de tweede helft zochten beiden ploegen verwoed naar kansen. Op aangeven van Tete schoot Janssen van dichtbij over het doel van de thuisploeg. Kort daarna toonde EK-ganger Oostenrijk zich wederom gevaarlijk, maar miste de kans op de gelijkmaker. Ondanks het Oostenrijks overwicht was het in de 66ste minuut Georgino Wijnaldum die voor de tweede en beslissende Oranje-treffer zorgde: 0-2.

Driemaal ongeslagen
Het duel met de Oostenrijkers was de laatste in de serie van drie oefenwedstrijden, waarin Oranje ongeslagen bleef. Eerder speelde het Nederlands elftal in Dublin met 1-1 gelijk tegen Ierland. Ook won de ploeg van bondscoach Danny Blind van Polen (1-2). De volgende oefeninterland wordt gespeeld op 1 september tegen Griekenland. Enkele dagen later start de Nederland de WK-kwalificatiereeks tegen Zweden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots/
Stanley Gontha