Menu
Oranje verslaat Marokko, rood De Ligt

Oranje verslaat Marokko, rood De Ligt

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond de oefeninterland tegen Marokko gewonnen. In Agadir werd het 1-2. Matthijs de Ligt startte net als Joël Veltman in de basis, maar kreeg twintig minuten voor tijd een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler. Marokko kwam direct terug tot 1-2, maar daar bleef het bij. Nick Viergever kreeg als invaller een stief kwartiertje speeltijd.

De eerste helft was er weinig aan de hand voor Oranje. De bezoekers waren de bovenliggende partij en kwamen via Quincy Promes op 0-1. Na de thee drong Marokko meer aan, maar desondanks breidde het Nederlands elftal de score uit. Vincent Janssen was doeltreffend: 0-2.

Heet slot
De zege leek in de knip, maar Oranje werd in de slotfase tot een tiental gereduceerd. De Ligt vergreep zich aan de doorgebroken Walid Azarou en kreeg in zijn tweede interland direct rood. Mbark Boussoufa, net als Promes oud-jeugdspeler van Ajax, tekende uit de toegekende vrije trap de aansluitingstreffer (1-2) aan en leidde daarmee een spannend slot in. Oranje hield – met Viergever inmiddels in de ploeg – echter stand en boekte na twee nederlagen de eerste zege van 2017.

Oranje oefent zondag tegen Ivoorkust, de generale repetitie voor het WK-kwalificatieduel tegen Luxemburg over negen dagen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots