Menu
Oranje verslaat Wales, debuut Bazoer

Oranje verslaat Wales, debuut Bazoer

Het Nederlands elftal heeft het oefenduel met en in Wales met 2-3 gewonnen. Voor de Ajacieden waren er twee hoogtepunten te noteren. Cillessen stopte een strafschop en Riechedly Bazoer maakte zijn debuut.

Bondscoach Danny Blind had in zijn basis slechts één Ajacied opgenomen. Alleen Jasper Cillessen mocht in het oefenduel met Wales starten. Veltman, Bazoer en Tete begonnen op de bank. Klaassen had het trainingskamp van Oranje al eerder verlaten wegens knieklachten.

Dubbel gevoel Cillessen
In de slotfase van de eerste helft stopte Cillessen voor de eerste keer in zijn carrière een strafschop, maar de bal ging er vervolgens in de rebound tóch nog in. Het betekende op dat moment de gelijkmaker. Een dubbel gevoel voor de Ajax-doelman: ,,Ik pak de penalty, dan hoop je dat een verdediger de rebound pakt. Dat gebeurde niet en ik moest door. Ik kreeg nog een hand tegen de bal, maar het was extra zuur dat-ie er nog heel langzaam in ging", zei hij direct na de wedstrijd voor de camera van SBS6.

Riechedly Bazoer maakte vlak voor tijd zijn debuut in Oranje. De middenvelder van Ajax hield een hamstringblessure aan zijn eerste interland over.
Riechedly Bazoer maakte vlak voor tijd zijn debuut in Oranje. De middenvelder van Ajax hield een hamstringblessure aan zijn eerste interland over.

Bas Dost had het Nederlands Elftal in de 32e minuut aan de leiding geholpen door een voorzet van Quincy Promes van dichtbij langs de Wales-doelman te werken.

Na rust kreeg Cillessen er een clubgenoot bij. Joël Veltman maakte zijn rentree in Oranje, na een korte periode van afwezigheid. Bij de laatste kwalificatiewedstrijden was de Ajax-verdediger niet geselecteerd. Veltman verving in de tweede helft in Wales Virgil van Dijk.

In de 55e minuut kwam Oranje weer op voorsprong. Robben werd weggestuurd op rechts. De aanvoerder snelde richting doel, trok naar binnen en schoot met precisie raak, 1-2. Een kwartiertje hield de voorsprong stand. Toen kopte Huws, vrijgelaten door de defensie van Nederland, raak.

Debuut Bazoer
Met nog drie minuten, plus de extra tijd, te spelen kwam Riechedly Bazoer voor zijn eerste interland in het veld. Arjan Robben had Nederland toen al naar de voorsprong geschoten, 2-3. Bij die stand bleef het ook. Na het laatste fluitsignaal bleef Bazoer op het veld zitten met vermoedelijk een blessure. Over de aard en de ernst daarvan is nu nog niets bekend.

Dinsdag oefent Oranje in Hannover tegen Duitsland.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Stanley Gontha