Menu
Oranje Vrouwen door in play-offs

Oranje Vrouwen door in play-offs

Het Nederlands vrouwenelftal is na de play-offzege tegen Schotland nog twee wedstrijden verwijderd van het WK. Na de 1-2 uitzege tegen Schotland was Nederland donderdag opnieuw te sterk: 2-0. De Oranje Vrouwen moeten nu nog in de finale play-offronde van Italië winnen om het WK te halen. Ajax-speelster Desiree van Lunteren kwam de hele wedstrijd in actie. Tessel Middag en Eshly Bakker vielen kort voor tijd in.

Het WK komt na de zege op het Rotterdamse Kasteel steeds dichterbij voor het Nederlands vrouwenelftal. Nooit eerder plaatste Nederland zich voor de mondiale eindstrijd. Italië moet de laatste worden richting de eerste deelname aan het WK dat in de zomer van 2015 in Canada wordt gehouden.

Het bereiken van de finale van de play-offs zorgde ook voor vrolijke gezichten bij Ajax. Het Nederlands team herbergt namelijk behoorlijk wat speelsters van de Ajax Vrouwen. Naast Van Lunteren, Middag en Bakker maken ook Claudia van den Heiligenberg, Anouk Hoogendijk en Petra Hogewoning onderdeel uit van de Oranje-selectie. Zij kwamen donderdag niet in actie.

De wedstrijden tegen Italië worden gespeeld op 22/23 en 26/27 november.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees