Menu
Oranje Vrouwen in slotseconden voorbij Denemarken

Oranje Vrouwen in slotseconden voorbij Denemarken

Ajacieden Liza van der Most, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren en Merel van Dongen stonden in de basiself van Oranje in het oefenduel met Denemarken. Oranje boog in de tweede helft de 1-2-ruststand om in een 3-2-overwinning.

Oranje won het 1e duel tijdens de Algarve Cup met 6-2 van Japan en deze vrijdag stond er een replay van de EK-finale tegen Denemarken op het programma. Met de 4 Ajacieden in de basis kwam het Nederlands team op achterstand. Debutante Cheyenne van den Goorbergh tekende vervolgens voor de 1-1 maar voor rust was de score weer in Deens voordeel: 1-2.

Snel antwoord
Met Lieke Martens in de ploeg stond Nederland 3 minuten later alweer naast de Denen. De voorzet van Van der Most werd door de beste voetbalster van de wereld binnengewerkt, 2-2.

63. Vers bloed! ���� Jackie Groenen, Jill Roord en Dominique Janssen komen in het veld voor Cheyenne van den Goorbergh, Merel van Dongen en Desiree van Lunteren.#DENNED #AlgarveCup

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 2 maart 2018

In de allerlaatste minuut ging Oranje - inmiddels was Stefanie van der Gragt ook in de ploeg gekomen - met de 3 punten aan de haal. Een corner werd door een Deense verdediger met het achterhoofd achter haar eigen keeper gewerkt: 3-2.

Maandag spelen de Oranje Leeuwinnen de laatste groepswedstrijd tegen IJsland. Bij winst is de finale van de Algarve Cup een feit.

Lees ook: Ajax Vrouwen beginnen play-offs tegen PEC Zwolle

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Proshots