Menu
Oranje Vrouwen met Ajacieden naar halve finale

Oranje Vrouwen met Ajacieden naar halve finale

De Oranje Vrouwen hebben zich na een 2-0-zege op Zweden geplaatst voor de halve finale van het EK in eigen land. De Ajacieden Desiree van Lunteren en Stefanie van der Gragt stonden in de basis. Van der Gragt haakte in de rust geblesseerd af.

In Doetinchem ging de wedstrijd tussen Oranje en Zweden lange tijd gelijk op. Het Nederlandse team mocht van de Zweedse vrouwen het spel maken en bij foutjes probeerden de blauwgelen razendsnel naar voren te stomen. Uit een vrije trap kwamen de Oranje Leeuwinnen op voorsprong. Lieke Martens schoot in de 33e minuut de bal laag langs de muur in de verre hoek. De keepster kon de bal alleen maar nakijken, 1-0.

Blessure Van der Gragt
Na rust keerde Stefanie van der Gragt niet terug in het veld. Zij greep naar haar knie: ,,Ik hoop en denk dat het meevalt", sprak Van der Gragt na afloop voor de camera van de NOS. ,,Het is nog even afwachten, maar ik denk dat ik donderdag wel kan spelen."

De kersverse Ajacied werd vervangen door Mandy van den Berg. Zweden drong aan, kreeg ook zeer goede kansen, maar had het vizier niet op scherp. Oranje bleef, weliswaar met wat geluk, overeind.

Sterker nog, in de 64e minuut verdubbelde het team van bondscoach Sarina Wiegman de score. Een fantastische crosspass van Lieke Martens op Shanice van de Sanden werd door de rappe rechtsbuiten goed verwerkt. De voorzet van haar voet werd door Vivianne Miedema binnen gewerkt. Het was de eerste goal van de spits op dit toernooi.

HALVE FINALE!! Enschede, we komen er aan!! �� #NEDSWE #OnsEK pic.twitter.com/ITov7iSAyh

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 29 juli 2017

Kelly Zeeman, Sisca Folkertsma en Liza van der Most kwamen deze wedstrijd niet in actie. Aanstaande donderdag staat de halve finale op het programma. De tegenstander komt uit de wedstrijd Engeland - Frankrijk.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Erik Pasman