Menu
Oranje Vrouwen naar achtste finales

Oranje Vrouwen naar achtste finales

De Oranje Vrouwen hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het WK in Canada. Maandagnacht speelde Oranje 1-1 tegen Canada en eindigde zo als derde in de poule. Een dag later bleek dat dit voldoende was voor een plek bij de laatste zestien.

Omdat Kameroen in de nacht van dinsdag op woensdag won van Zwitserland (2-1) behoren de Oranje Leeuwinnen bij de beste vier beste nummers drie, en dat is voldoende voor de volgende ronde.

Oranje, met Ajacieden Merel van Dongen en Desiree van Lunteren in de basis, had het maandag niet makkelijk in het Olympic Stadium in Montreal. Het Canadese elftal kon natuurlijk rekenen op massale steun van het thuispubliek. Het gastland zette meteen flink druk en kwam in de tiende minuut op voorsprong. Vlak na de openingstreffer haakte Van Lunteren ook nog eens geblesseerd af.

De ploeg van Oranje-bondscoach Roger Reijners zette in de tweede helft kracht bij, maar miste scherpte. Toch zorgde Kirsten van de Ven in het slotfase voor de gelijkmaker, waarmee de wedstrijd eindigde in 1-1.Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Jasper Ruhe