Menu
Oranje Vrouwen naar finale play-offs bij jubileum Van Es

Oranje Vrouwen naar finale play-offs bij jubileum Van Es

De Oranje Vrouwen hebben zich door een 1-2-zege op Denemarken geplaatst voor de finale van de play-offs voor kwalificatie van het WK. Lineth Beerensteyn was dinsdag met 2 treffers het goudhaantje van de avond. Voor Kika van Es, de enige Ajacied in de basis, was het ook een bijzondere wedstrijd: zij speelde haar 50e interland.

De supporters in Denemarken zagen een spectaculair begin van de wedstrijd. Het thuisland kwam binnen 4 minuten al op een 1-0-voorsprong. Maar het gejuich was van korte duur, want de Oranje Vrouwen stelden 3 minuten later orde op zaken. Door de gelijkmaker van Beerensteyn (1-1) moesten de Denen minimaal 3 keer scoren.

�� @KikavanEs onderweg naar interland nummer 5️⃣0️⃣!

Van harte, Kika! ��#denned pic.twitter.com/BKWJIwsU8m

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 9 oktober 2018

De tussenstand zorgde in de 2e helft voor eenrichtingsverkeer richting het doel van de Oranje Vrouwen. De Denen kregen enorme kansen, maar tot een treffer kwam het niet. Een indraaiende hoekschop belandde op de paal en sterspeler Pernille Harder mikte voor open doel over. Aan de andere kant gooide Beerensteyn het duel in de 92e minuut in het slot: 1-2!

Tweeluik tegen Zwiterland
Door de 1-2-zege in Denemarken hebben de Oranje Vrouwen zich geplaatst voor de finale van de play-offs. Een tweeluik met Zwitserland gaat beslissen wie zich plaatst voor het WK in Frankrijk. Deze wedstrijden worden tussen 5 en 13 november gespeeld.

Lees ook: Ajax Vrouwen - Olympique Lyon uitverkocht!
Bekijk ook:
Special: Ajax Vrouwen in Praag

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots