Menu
Oranje Vrouwen niet naar Olympische Spelen

Oranje Vrouwen niet naar Olympische Spelen

De Oranje Vrouwen hebben zich niet geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan kwam op Het Kasteel in Rotterdam tegen Zweden niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Oranje besloot het OKT als nummer twee. Kelly Zeeman en Desiree van Lunteren hadden woensdag een basisplaats. Tessel Middag was invaller.

Voor Oranje volstond slechts een zege om aanspraak te kunnen maken op het felbegeerde olympische ticket. De Oranje Vrouwen beleefden een droomstart in de thuishaven van Sparta. Vivianne Miedema hielp het thuisland al in de vijfde minuut aan een voorsprong: 1-0.

Even later leek de spits de voorsprong te verdubbelen. Het schot ging maar net naast. De gelijkmaker van de Zweden werd ingeleid door een fout van Ajacied Zeeman. De verdediger bracht haar terugspeelbal onbedoeld bij Olivia Schough, waarna de Zweedse simpel raak schoot: 1-1.

Oranje was met het wegtikken van de minuten zowaar nog dicht bij succes. Omdat de andere poulewedstrijd, Noorwegen – Zwitserland, ook lange tijd gelijk bleef (1-1) had Nederland een goal nodig om een plek op de Spelen af te dwingen.

Spitse raakte in de slotfase de lat en ook Miedema was dicht bij een bevrijdende treffer. Aan de overkant hield keeper Van Veenendaal de Zweden van scoren af. Tessel Middag was in de slotfase een invaller in de ploeg van Van der Laan, die het OKT afsloot met een tweede plek. Zweden won het Olympisch Kwalificatie Toernooi en kan de koffers pakken voor de Olympische Spelen in Brazilië.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Kay Int Veen