Menu
Oranje Vrouwen onderuit op WK

Oranje Vrouwen onderuit op WK

De Oranje Vrouwen hebben hun goede WK-start geen vervolg kunnen geven. De speelsters van Roger Reijners verloren afgelopen nacht in Edmonton op de valreep met 1-0 van China. Ajacieden Petra Hogewoning, Desiree van Lunteren en Tessel Middag begonnen in de basis. Merel van Dongen was het laatste halfuur invaller.

Eerder deze week was het Nederlands vrouwenelftal met 1-0 te sterk voor Nieuw-Zeeland. Oranje mocht het spel maken van de defensieve, maar technische Chinezen. Manon Melis behoorde tot de gevaarlijkste speelsters, maar ook zij kon geen bres slaan in de Chineze verdedigingsmuur. Toen Aziaten overschakelden op een aanvallender tactiek, kwam Oranje meer en meer in de problemen.

Keepster Sari van Veenendaal, vervanger van de geblesseerde Loes Geurts, hield Nederland op de been. Na rust drong Oranje aanvallend aan. Het leverde niets op. In de negentigste minuut tekende Wang voor de enige treffer. Ze dompelde Oranje last-minute in diepe rouw. De Oranje Vrouwen spelen dinsdagnacht in Montreal hun laatste groepswedstrijd. Gastland Canada is dan de tegenstander.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe