Menu
Oranje Vrouwen onderuit tegen Noorwegen op OKT 

Oranje Vrouwen onderuit tegen Noorwegen op OKT 

De Oranje Vrouwen hebben zaterdagavond de Olympische Kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen verloren met 4-1. Na de zege op Zwitserland eerder deze week (3-4), kon de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan de Noren niet het hoofd bieden. Kelly Zeeman en Desiree van Lunteren kwamen als enige Ajacieden in actie voor het nationale team.

In een uitverkocht Sparta stadion nam het Noorse team al snel het heft in handen. Na een half uur resulteerde dit in een 1-0 achterstand voor Oranje door een treffer van Emilie Bosshard Haavi.

Ook na rust hadden de Oranje Vrouwen het moeilijk tegen de Noren. In de 62ste minuut viel de tweede goal voor Noorwegen. Even later, in de 67ste minuut, was Kelly Zeeman met een assist op Manon Melis betrokken bij de 2-1.

De fraaie stift van Melis zorgde voor een kleine opleving aan het Nederlandse front. Deze werd al gauw tenietgedaan door de 3-1 van Ada Hegerberg, die het duel even later definitief besliste met een vierde Noorse treffer.

Op woensdag 9 maart spelen de Oranjevrouwen de laatste groepswedstrijd tegen Zweden. Om nog kans te maken op het ticket naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, zal Nederland de Zweden moeten verslaan.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots