Menu
Oranje Vrouwen starten OKT met zege

Oranje Vrouwen starten OKT met zege

De Oranje Vrouwen zijn het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) woensdagavond goed gestart. Het Nederlands vrouwenelftal was in het stadion van ADO Den Haag met 3-4 te sterk voor Zwitserland. Eshly Bakker kwam als enige van de vijf geselecteerde Ajacieden in actie. De aanvalster maakte een kwartier voor tijd haar opwachting.

De wedstrijd begon slecht voor de Oranje Vrouwen. Al na vier minuten kwam Zwitserland op voorsprong. Die achterstand was voor rust echter alweer weggepoetst. Manon Melis trok de stand na een halfuur gelijk vanaf de penaltystip: 1-1.

Halverwege de tweede helft liep het Nederlands team in korte tijd uit naar 1-4. Toch waren de goals van Vivianne Miedema, Mandy  van den Berg en Shanice van de Sanden niet genoeg om rustig achterover te leunen. Zwitserland kwam terug tot 3-4 en raakte in de slotfase de lat. De opluchting was dan ook groot na het laatste fluitsignaal.

Nederland speelt zaterdagavond in het stadion van Sparta Rotterdam de tweede wedstrijd op het OKT tegen Noorwegen, dat woensdag met 1-0 onderuit ging tegen Zweden. Volgende week woensdag staan de laatste twee duels (waaronder Oranje - Zweden) op het programma. De winnaar van het OKT plaatst zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots