Menu
Oranje Vrouwen uitgeschakeld op WK

Oranje Vrouwen uitgeschakeld op WK

De Oranje Vrouwen zijn in de vroege ochtend van woensdag 24 juni uitgeschakeld op het WK in Canada. Oranje speelde in de achtste finale tegen regerend wereldkampioen Japan die met een 2-1 overwinning het veld verliet.

In het duel met Canada verliet Ajacied Desiree van Lunteren nog geblesseerd het veld. Tegen Japan was ze weer fit genoeg om als rechtsback te starten. Ook Ajax-speelster Merel van Dongen begon het duel in de basis.

De ploeg van bondscoach Roger Reijners begon het duel veelbelovend. Manon Melis zorgde na een combinatie met Lieke Martens voor de eerste kans, maar kwam niet tot scoren. Daarna was het woord aan de wereldkampioen. Al in de tiende minuut kwam Oranje op een 1-0 achterstand. Vervolgens domineerde Japan het spel.

De Oranje Vrouwen kwamen na rust sterker uit de kleedkamer en zorgden voor enkele gevaarlijke momenten. Japan bleek echter te sterk voor Oranje en maakte twaalf minuten voor tijd de tweede treffer. In blessuretijd bepaalde Kirsten van de Ven de eindstand op 2-1.

Bij een overwinning was WK-debutant Oranje zeker geweest van een kwalificatie voor de Olympische Spelen volgend jaar. In het voorjaar van 2016 strijdt de ploeg van Reijners met Noorwegen, Zwitserland en Zweden op een minitoernooi om één ticket.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/ Jasper Ruhe