Menu
Oranje Vrouwen verliezen oefenduel van VS

Oranje Vrouwen verliezen oefenduel van VS

De Oranje Vrouwen hebben in de nacht van zondag op maandag het oefenduel met de VS verloren: 3-1. In de Georgia Dome ging Oranje goed van start met een snelle openingstreffer van Shanice van de Sanden. Helaas slaagde het team van bondscoach Arjan van der Laan er niet in de voorsprong vast te houden.

Na de gelijkmaker van de Amerikaanse Carli Lloyd (35e minuut) maakte de Nederlandse Mandy van den Berg vlak na rust een eigen doelpunt. Allie Long bepaalde de eindstand in de 77e minuut op 3-1.

Van Lunteren in basis
Ajax Vrouwen-speelster Desiree van Lunteren stond in de basis als rechtsback. Kelly Zeeman en Merel van Dongen kwamen in Atlanta als wissels niet aan speelminuten toe.

Over anderhalf uur trappen we af in de Georgia Dome tegen USA! Dit is de opstelling. #WePlayUSA #USANED pic.twitter.com/jyQcr0hHD6

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 18 september 2016

Redelijk tevreden coach
Bondscoach Arjan van der Laan was ondanks de nederlaag aardig tevreden met de wedstrijd. ,,De tweede helft kregen we meer tegenstand en kwamen wij meer onder druk te staan. Maar ik heb zowel aanvallend als verdedigend goed spel gezien."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots.nl