Menu
Oranje Vrouwen verliezen van Canada

Oranje Vrouwen verliezen van Canada

De Oranje Vrouwen hebben hun tweede oefeninterland in aanloop naar het EK in 2017 verloren. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan ging zondag met 1-2 onderuit in het stadion van FC Eindhoven. Tessel Middag en Desiree van Lunteren waren basisspelers bij Oranje.

Afgelopen donderdag wonnen de Oranje Leeuwinnen in Velsen wel van Nieuw-Zeeland: 2-0. Drie dagen later toonde Canada zich een lastigere opponent. Na een dik half uur opende Christine Sinclair de score uit een corner: 0-1. Nauwelijks een kwartier na de rust verdubbelde Janine Beckie de voorsprong voor de gasten. De Canadese ontsnapte aan buitenspelval en tekende voor 0-2. Stefanie van der Gragt bracht Oranje drie minuten later vanuit een corner koppend dichter bij de Canadezen: 1-2. Verder kwam het keurkorps van bondscoach Van der Laan niet.

Naast Middag en Van Lunteren hadden ook de Ajacieden Eshly Bakker, Merel van Dongen, Inessa Kaagman, Mandy Versteegt en Kelly Zeeman een plek in de selectie voor de twee oefeninterlands.

Nederland liep recent een ticket voor deelname aan de Olympische Spelen 2016 mis. Met de interlands tegen Nieuw-Zeeland en Canada zetten de Oranje Vrouwen de eerste stappen richting het UEFA Women's EURO 2017. Het EK wordt tussen 16 juli en 6 augustus 2017 in Nederland gespeeld.

Opstelling Oranje:
Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Van den Berg, Janssen; Middag (79. Groenen), Van de Donk (71. Kuijpers), Spitse, Van de Sanden, Miedema, Martens.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Remko Kool