Menu
Oranje Vrouwen verliezen van Japan

Oranje Vrouwen verliezen van Japan

De Oranje Vrouwen hebben het oefenduel met Japan met 1-0 verloren. Tegen de nummer 6 van de wereld stond Desiree van Lunteren als enige Ajacied aan de aftrap. In de tweede helft werd zij vervangen door clubgenote Liza van der Most.

Bondscoach Sarina Wiegman zal na de tweede interland, dinsdag tegen Oostenrijk, haar EK-selectie van 23 speelsters bekendmaken. Dus is het een spannende en interessante week voor de internationals. Van Ajax zitten behalve Van Lunteren en Van der Most ook Van Dongen en Zeeman bij de selectie.

In deze opstelling treden we om 18.30 uur aan!
NED���� vs. JAP����
�� Rat Verlegh stadion
�� FOX Sports 1#NEDJAP #onsEK #OrangeFriday pic.twitter.com/iY7ceKs24k

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 9 juni 2017

Oranje kon goed meekomen met de Japanners, van wie de laatste twee ontmoetingen werden gewonnen. Twee kansen voor rust via Vivianne Miedema gingen jammerlijk mis.

Na rust nam Japan de touwtjes in handen en kwam na een dik uur via invalster Kumi Yokoyama op voorsprong: 0-1. Oranje kwam dicht bij de gelijkmaker maar Lieke Martens zag haar inzet door de Japanse keepster worden gekeerd. Zo bleef het 0-1 in Japans voordeel.

Oranje oefent komende dinsdag in Deventer tegen Oostenrijk. De laatste oefenwedstrijd voor het EK staat zaterdag 8 juli op het programma. Tegenstander op Het Kasteel is Wales.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Remko Kool