Menu
Oranje wint laatste oefenduel

Oranje wint laatste oefenduel

Het Nederlandse elftal heeft zijn laatste oefenduel in de voorbereiding op het EK gewonnen. In de Rotterdamse Kuip werd Wales eenvoudig aan de kant gezet: 2-0. De treffers kwamen van Arjen Robben en Wesley Sneijder.

Wesley Sneijder maakte het tweede doelpunt voor Oranje in het duel tegen Wales. Wesley Sneijder maakte het tweede doelpunt voor Oranje in het duel tegen Wales.

Oranje begon met hetzelfde basiselftal als tegen Denemarken. Tegen de Denen kwam de ploeg van bondscoach Marco van Basten donderdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Vorig weekeinde leverde de vriendschappelijke ontmoeting met Oekraïne wel een overwinning op: 3-0. In de uitzwaaiwedstrijd tegen Wales bleven Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg op de bank.Voor oud-Ajacied Edwin van der Sar was het een jubileumduel. De doelman keepte zijn 125ste interland. Oranje had weinig te duchten van de Welshmen. De gasten kwamen zelfs nauwelijks over de middenlijn.

Rafael van der Vaart speelde ruim een uur tegen Wales. Toen maakte hij plaats voor Ibrahim Affelay. Rafael van der Vaart speelde ruim een uur tegen Wales. Toen maakte hij plaats voor Ibrahim Affelay.

Tien minuten voor de rust lukte het Arjen Robben om het veldoverwicht uit te drukken in een voorsprong. De dribbelaar rondde een lange rush af met een schot in de verre hoek. Wesley Sneijder hielp Oranje na de pauze aan een tweede treffer. De middenvelder van Real Madrid schoot fraai raak uit een vrije trap. Oranje kreeg ook in het vervolg nog wel de nodige kansen, maar verzuimde meer afstand te nemen van de mat spelende gasten uit Wales. Vooral de middenvelders Rafael van der Vaart, Orlando Engelaar en opnieuw Sneijder waren dicht bij een doelpunt. Ook Robben en spits Ruud van Nistelrooy doken nog op voor doelman Wayne Hennessy. De clubgenoten van Sneijder waren evenmin gelukkig in de afronding. Het legioen van Oranjesupporters in de uitverkochte Kuip werd daardoor ‘slechts’ getrakteerd op een 2-0 overwinning.

De resultaten uit de voorbereiding zorgen er in elk geval voor dat het Nederlands elftal dinsdag met een goed gevoel kan afreizen naar Lausanne, de pleisterplaats waar Oranje zich zal voorbereiden op de EK-groepswedstrijden. Op maandag 9 juni is Italië de eerste tegenstander van Oranje. Op vrijdag 13 juni wacht het treffen met Frankrijk, waarna de poulefase wordt afgesloten met een duel tegen Roemenië (dinsdag 17 juni). Euro 2008 wordt gespeeld in Oostenrijk en Zwitersland.

Opstelling Nederlands elftal: Van der Sar; Ooijer, Heitinga (46. Melchiot), Mathijsen (80. Vennegoor of Hesselink), Van Bronckhorst (46. De Cler); Van der Vaart (67. Afellay), De Zeeuw (46. De Jong), Sneijder, Engelaar (46. Kuyt); Robben en Van Nistelrooy.

FOTO'S: AJAXIMAGES/LOUIS VAN DE VUURST

Marco van Basten is blij met een goal tegen Wales. Marco van Basten is blij met een goal tegen Wales.