Menu
Oranje wint ook tweede WK-duel

Oranje wint ook tweede WK-duel

Het Nederlands elftal heeft zaterdagmiddag ook het tweede duel tijdens de WK 2010 in Zuid-Afrika gewonnen. Dankzij een goal van oud-Ajacied Wesley Sneijder werd Japan met 1-0 verslagen. Oranje heeft daardoor al zes punten.

Bondscoach Bert van Marwijk startte met dezelfde elf spelers als afgelopen maandag tegen Denemarken, toen er met 2-0 werd gewonnen. Dat betekende dat Maarten Stekelenburg en Gregory van der Wiel aan de aftrap verschenen. De twee Ajacieden bleven de enige in Amsterdam voetballende spelers in dit duel, want Demy de Zeeuw - tegen Denemarken nog invaller - bleef aan de kant.

Net als tegen de Denen kon Oranje niet overtuigen in de eerste helft, maar sloeg het ook dit keer na rust snel toe. Een lastig en hard schot van Sneijder - door de FIFA wederom uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, werd door doelman Kawashima in zijn eigen doel geslagen; 1-0. Nederland kwam nauwelijks in grote problemen tegen het gedisciplineerd spelende Japan. Pas in de slotfase had zomaar de gelijkmaker kunnen vallen, maar Tanaka schoot net over.

Aan de andere kant waren de invallers bij Oranje dicht bij een ruimere marge. Ibrahim Afellay kwam tot twee keer toe in een kansrijke positie, maar vond de doelman op zijn weg. Ook Klaas Jan Huntelaar mocht speelminuten bijschrijven als invaller voor Robin van Persie. Hij viel in de korte tijd die hem restte, vijf minuten, goed in. Aan de stand veranderde niets, waardoor Stekelenburg ook in de tweede wedstrijd de nul wist te houden.

Donderdagavond wacht voor Nederland de derde wedstrijd tegen Kameroen. Zaterdagavond spelen Denemarken en Kameroen nog tegen elkaar. Als Kameroen niet wint, dan is Nederland al geplaatst voor de volgende ronde.

Nederland - Japan 1-0
Scoreverloop: 53. Sneijder 1-0
Kaarten: Van der Wiel (geel)

Nederland: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst; De Jong, Sneijder (83. Afellay), Van Bommel; Kuyt, Van Persie (88. Huntelaar), Van der Vaart (72. Elia)

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots/Stanley Gontha