Menu
Oranje wint ook van Australië

Oranje wint ook van Australië

Het Nederlands elftal heeft ook de tweede groepswedstrijd op het WK in Brazilië gewonnen. In Porto Alegre was Oranje woensdag met 3-2 te sterk voor Australië. Dankzij de zege is Nederland na twee duels al zeker van een plek in de volgende ronde. Tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Chili, dat Spanje met 2-0 versloeg, zal blijken wie er uiteindelijk groepswinnaar wordt. Jasper Cillessen en Daley Blind speelden allebei de hele wedstrijd.

Nederland startte met dezelfde elf namen in hetzelfde 5-3-2-systeem als vijf dagen eerder tegen Spanje. Dat betekende dat bondscoach Louis van Gaal opnieuw een basisplaats had ingeruimd voor zowel keeper Jasper Cillessen als linksback Daley Blind.

In tegenstelling tot de glorieuze 5-1-zege op Spanje kwam de winst op Australië allesbehalve eenvoudig tot stand. Na de 0-1 van Arjen Robben in de 20ste minuut knokte Australië zich een minuut later alweer terug naar 1-1. Ook na rust - toen Oranje inmiddels van 5-3-2 naar 4-3-3 was omgeschakeld - bleef Australië uiterst gevaarlijk. In de 54ste minuut benutte Jedinak een strafschop waardoor de Australiërs aan de leiding kwamen. Vier minuten later trok aanvoerder Robin van Persie de stand weer gelijk: 2-2.

Halverwege de tweede helft kreeg een Australië een grote kans op een derde doelpunt. Ajax-keeper Jasper Cillessen stond de treffer in de weg. Kort daarna besliste invaller Memphis Depay (ook aangever bij de 2-2) het duel. Met een afstandsschot verschalkte hij keeper Ryan.
Na twee duels staat Oranje nu op zes punten in groep B. Om 21:00 uur nemen Spanje en Chili het tegen elkaar op. Afhankelijk van het resultaat kan Oranje later op de avond al zeker zijn van de volgende ronde.

Nummer 1 Nederland neemt het volgende week maandag in de laatste groepswedstrijd op tegen 2 Chili. Tijdens het duel in Sao Paulo zal duidelijk worden wie als groepswinnaar van poule B eindigt. Australië en Spanje spelen slechts nog om de eer.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots