Menu
Oranje zegeviert in Letland

Oranje zegeviert in Letland

Het Nederlands Elftal heeft in Riga een belangrijke overwinning geboekt op Letland. Met Jasper Cillessen op doel werden de Letten met 0-2 verslagen.

Vanwege de blessure van Davy Klaassen (buikwandoperatie ondergaan) en het afvallen van verdediger Joël Veltman afgelopen week, was de doelman nog de enige overgebleven Ajacied in de selectie van bondscoach Guus Hiddink. De oefenmeester stond voor een spannende uitdaging. In zijn huidige periode won hij immers geen uitduel, maar als dat in Letland ook zo zou zijn dan werd het bereiken van Euro 2016 een nóg moeilijkere opgave dan nu al het geval is.

Oranje stond namelijk voor aanvang van deze speelronde op een derde plaats met zeven punten uit vijf duels. IJsland stond een plaats hoger met 12 punten en Tsjechië was met 13 punten lijstaanvoerder in groep A. IJsland en Tsjechië troffen elkaar eveneens deze vrijdagavond.

Het Nederlands Elftal haalde in eigen huis hard uit tegen Letland (6-0), maar in de buurt van die uitslag kwam Oranje vrijdagavond niet. Pas diep in de tweede helft opende invaller Georginio Wijnaldum de score, een paar minuten later gevolgd door Narsingh.

Bij de 0-2 bleef het. Cillessen hoefde nauwelijks in actie te komen en hield eenvoudig zijn doel schoon. Omdat IJsland dankzij een winnende treffer van Kolbeinn Sigthórsson met 2-1 won van Tsjechië, nemen de IJslander verrassend de leiding in de groep, op twee punten gevolgd door Tsjechië en op vijf punten door Nederland.


Opstelling Nederland: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Willems (80. Janmaat); Sneijder, Blind, Narsingh, Van Persie (62. Wijnaldum) ), Depay (84. Lens); Huntelaar.

De volgende interlandperiode is in september. Op 3 september komt IJsland op bezoek en een paar dagen later moet Oranje naar Turkije.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst