Menu

Oranjetalenten ook langs Fransen

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse voetbaltalenten hebben een goede kans de eindstrijd van het Europees kampioenschap onder 18 jaar te bereiken. De Oranjejeugd won woensdagavond op het veld van Excelsior, na de verrassende zege van vorige week in en tegen Duitsland, van Frankrijk: 2-1.

In de play-off voor een plaats bij het EK in Finland (juli 2001) is komend voorjaar Denemarken (uit en thuis) de tegenstander.

Grote man op Woudenstein (3500 toeschouwers) was Klaas-Jan Huntelaar. De PSV'er scoorde tweemaal. Zijn eerste doelpunt maakte hij al direct na het begin, de tweede op slag van rust. Na een half uur had Dalmat gelijkgemaakt. Bondscoach Mark Wotte kon beschikken over het sterkst mogelijke elftal, met onder anderen Ajacied Rafael van der Vaart en Spartaan David Mendes da Silva.

Nederland verdiende de zege met fris en vlot voetbal. Een gelijkspel was overigens ook genoeg geweest. Volgens Wotte schuilde daarin echter ook het grote gevaar. Hij verwees naar het duel van vorige week. De Duitsers hadden ook aan een punt genoeg, maar kwamen door die wetenschap onder druk, terwijl de Nederlanders er juist kracht aan ontleenden.