Menu
Oud-Ajacied Roof wil verrassen met PEC Zwolle

Oud-Ajacied Roof wil verrassen met PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen treffen vrijdag in hun 1e play-off-duel PEC Zwolle Vrouwen. Ajax.nl sprak oud-Ajacied Babiche Roof voor een vooruitblik op dit duel. De nummer 10 van PEC heeft een verleden op sportcomplex de Toekomst en kijkt uit naar de clash tussen Ajax en PEC.

De 24-jarige Roof speelde 2 seizoenen in het rood-wit van Ajax, van 2012 tot 2014. Ze vervolgde haar carrière bij Telstar. Sinds afgelopen zomer verdedigt Roof het blauw-wit van PEC Zwolle.

Hallo Babiche, hoe gaat het met je?
,,Het gaat goed. De overstap naar Zwolle was in het begin even heel erg wennen, vooral de reistijd had een effect op mijn planning. Ik woon in Amstelveen en rijd nu 6 keer in de week op en neer naar de club. Sinds kort werk ik naast het voetbal ook als fysiotherapeute en die praktijk ligt op de route naar Zwolle, dat komt heel goed uit."

'Ik wil altijd winnen en van Ajax net zo graag'

,,Toen we ons plaatsten voor de play-offs was de sfeer in de groep euforisch. Het was heel speciaal te beseffen dat we voor de 1e keer in de geschiedenis van PEC Zwolle Vrouwen de kampioenspoule hadden bereikt. Wij zijn er nu op gebrand om het nog beter te gaan doen dan in de competitie."

,,Het doel is natuurlijk om PSV en sc Heerenveen onder ons te laten en in de top-3 mee te strijden. Dat is een mooi en realistisch doel. Doordat de punten gehalveerd zijn, wordt het best lastig om nog boven Ajax en FC Twente te komen."

Play-off time ��✨ #ajapec pic.twitter.com/IHDZzJ4ynj

— Babiche Roof (@BabicheRoof) 16 maart 2018

Hoe speciaal is een wedstrijd tegen Ajax voor jou?
,,Ik kan zeggen dat het niet zo is, maar spelen tegen Ajax is altijd speciaal. Bij die club heb ik veel mooie momenten meegemaakt. Ik ken veel meiden en ook in de staf zitten bekenden van me. Maar ik wil altijd winnen en van Ajax wil ik dat net zo graag. In ons vorige thuisduel gaven we een 2-0-voorsprong weg, dat kunnen we ons niet nogmaals permitteren. Nu gaat het erom ook in de play-offs goed te presteren."

,,Ik heb dit seizoen al 9 doelpunten voor PEC Zwolle gemaakt, daar ben ik hartstikke blij om. Ik sta op nummer 10 en heb een aanvallende rol. Dat ik veel mag scoren komt mede doordat ik goed in stelling word gebracht door mijn teamgenoten. Belangrijk zijn voor het team is erg leuk."

Wat zijn jouw mooiste herinneringen aan de Toekomst?
,,Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode op de Toekomst. Vaak komt dan mijn allereerste wedstrijd in het shirt van de Ajax Vrouwen terug in mijn gedachten. Ik weet nog goed dat de wedstrijd was uitverkocht. Ik maakte dat duel gelijk mijn eerste goal voor Ajax. Als ik daar aan terugdenk, krijg ik
nog steeds kippenvel. Ook minder mooie momenten blijven je natuurlijk bij, maar daar heb ik van geleerd. Het meest dankbaar ben ik voor het feit dat ik mijn vriend op de Toekomst heb ontmoet: Dave Vos."

Een juichende Roof in haar tijd bij Ajax.
Een juichende Roof in haar tijd bij Ajax.

,,Ik volg de carrière van mijn vriend natuurlijk ook op de voet. Sinds dit seizoen is hij actief als trainer van Ajax O17. Het gaat dus vaak over voetbal, voetbal en nog eens voetbal en ook daar leer ik van. Na mijn training in Zwolle rijd ik vaak met de auto richting de Toekomst om zijn team aan te moedigen, mits ik geen last heb van files. Eén keer in de 2 weken kun je mij dus wel op de Toekomst vinden."

'Ik wil met PEC meer dan een verrassing zijn'

Ajax of PEC?
,,Bij welke club ik ook speel, hij is natuurlijk altijd voor mij. Hij hoopt dat het een mooie wedstrijd
gaat worden, waar de fans van genieten. Ik verwacht ook een aantrekkelijke wedstrijd. PEC en Ajax zijn beide ploegen die altijd willen voetballen. En ik hoop natuurlijk dat wij het Ajax weer moeilijk kunnen maken, maar dat zal niet makkelijk worden."

,,Wij waren de verrassing in de kampioenspoule, omdat we de competitie als 3e afsloten. In de play-offs wil ik met PEC meer zijn dan een verrassing. Ik ga voor een 1-2 overwinning."

Lees ook: Play-off-duels Ajax Vrouwen LIVE op YouTube
Bekijk ook:
'Er is maar 1 doel voor Ajax Vrouwen'

Tekst: Ajax.nl/Anna Vermeulen
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Babiche Roof