Menu
Oud-Ajacieden laten zien hoe Man United is te kloppen

Oud-Ajacieden laten zien hoe Man United is te kloppen

De oud-Ajacieden Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen gaven dit weekeinde aan hoe je kan winnen van Manchester United, de tegenstander van Ajax op 24 mei in de finale van de UEFA Europa League. Hun club Tottenham Hotspur won met 2-1.

Sterk gewijzigd United
Alle drie de oud-Ajacieden hadden een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen het - in vergelijking met donderdag - sterk gewijzigde Manchester United. Daley Blind behield als één van de weiningen zijn plaats in de startopstelling. De Spurs namen afscheid van hun stadion  White Hart Lane en wilden dat doen met een zege. Van de tweede plek waren ze al verzekerd. Veel problemen met Manchester hadden ze niet. Waarschijnlijk ook omdat trainer José Mourinho al weken aangeeft het Europese toernooi belangrijker te vinden dan de Premier League.

Mourinho wil niet
De Londenaren walsten bij vlagen over de finaletegenstander van Ajax heen en kozen de momenten van scoren uitstekend. Al vroeg in de wedstrijd, zesde minuut, scoorde Wanyama de openingsgoal. Drie minuten na rust kwam de tweede goal tot stand.Via Wayne Rooney deed Manchester United iets terug, 2-1 maar daarblij bleef het ook. 'Op dit moment zijn de wedstrijden in de Premier League de wedstrijden die we niet willen spelen', tekende Voetbal International op uit de mond van Mourinho.

Tekst en visual: Ajax.nl