Menu

Oud-Ajacieden op dreef in Groningen

Het was weer spektakel in alle regionen van de ranglijst en de bovenste regionen van het land. In het Oosterpark trof FC Groningen ADO Den Haag. Stefano Seedorf en Cedric van der Gun zorgden voor het Ajax-tintje aan dit duel. Lees hier wat de oud-Ajacieden in de eredivisie presteerden.

Seedorf en Van der Gun scoorden allebei. De Zaandammer bracht zijn club op een 2-1 voorsprong en zag vanaf de bank dat FC Groningen naar een 4-1 stand uitliep. Toch gaf ADO, dat na de rode kaart voor Dorus de Vries met tien man verder moest, zich niet makkelijk gewonnen. Van der Gun bracht de ploeg uit zijn geboortestad dichterbij en Sjaak Polak schoot in blessuretijd de 4-3 binnen. De tijd was vervolgens te kort voor een verdere Haagse opleving.

Vrijdagavond openden Darl Douglas en Gerald Sibon het eredivisiebal der oud-Ajacieden al. FC Utrecht en PSV deelden de punten zonder tot scoren te komen. Sibon scoorde geen goals maar wel een gele kaart.

Bij RKC speelden in totaal drie oud-Ajacieden mee. Behalve de basisspelers Michael Krohn-Dehli en Serginho Greene mocht ook Jerold Promes acht minuten voor tijd zijn opwachting maken. Voor de Deense middenvelder Krohn-Dehli duurde het verblijf op het veld slechts 50 minuten, toen moest hij worden vervangen. Het duel in het Parkstad-stadion tegen Roda JC eindigde in 1-1.

Dennis Schulp hielp zijn huidige club FC Den Bosch aan een 2-1 voorsprong tegen sc Heerenveen. De thuisploeg kon die voordelige marge in de slotfase niet vasthouden, want tegen de ploeg van Victor Sikora, die één helft speelde, ging Den Bosch uiteindelijk met 2-4 tegen onder.

Michel Kreek, Martijn Reuser en Kevin Bobson kwamen ongeschonden uit de strijd met Willem II, dat speelde tegen RBC Roosendaal. Bij RBC nog steeds geen Pius Ikedia die geblesseerd is. De Tilburgers wonnen met 3-0.

Jason Culina en Richard Knopper kwamen elkaar tegen in Enschede. Beide oud-Ajacieden kregen een gele kaart. Maar waar Knopper ook scoorde voor Vitesse, wist Culina het net niet te vinden namens FC Twente, waar Sander Boschker het doel verdedigde. Vitesse won uiteindelijk toch wel verrassend met 4-1. Ook Yakubu, door Ajax verhuurd aan de Arnhemmers, speelde de hele wedstrijd.

AZ met onder andere de oud-Ajacieden Tim de Cler, Henk Timmer en Denny Landzaat in de gelederen, joeg Feyenoord in de gordijnen. Vier keer scoorde de ploeg van oud-Ajaxtrainer Co Adriaanse. De Rotterdammers wisten slechts een van de kansen te benutten, 4-1.