Menu
Oud-Ajacieden op dreef tijdens kerstdagen

Oud-Ajacieden op dreef tijdens kerstdagen

Verschillende oud-Ajacieden hebben een succesvolle Kerst achter de rug. In de Belgische, Engelse en Turkse competities viel er tijdens de speelronde op Eerste en Tweede Kerstdag veel te genieten. Ajax.nl maakt ‘the day after’ een rondje langs de velden.

We beginnen in Brugge. Daar sloot Club Brugge het jaar af als de nummer 1 van België. Ricardo van Rhijn nam half uur voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening tegen Excelsior Moeskroen. Even later leverde de voormalig verdediger van Ajax de assist bij de 2-1 van Jelle Vossen. Daarmee was de zege een feit.

In Engeland blonken maandag ook verschillende oud-Ajacieden uit op Boxing Day. Manchester United won thuis met 3-1 van Sunderland. Daley Blind was na lange tijd weer eens trefzeker voor United. Zlatan Ibrahimovic viel op een doelpunt en twee assists.

In en tegen Leicester boekte het Everton van trainer Ronald Koeman een 0-2 zege. Op bezoek bij de regerend kampioen boekte de club uit Liverpool eindelijk weer eens een uitzege.

Ook de Turkse competitie waren enkele Nederlanders met een Ajax-verleden actief tijdens de kerstdagen. Het Galatasaray van Wesley Sneijder en Nigel de Jong was met 5-1 te sterk voor Alanyaspor. Eerstgenoemde stelde zijn landgenoot in staat om zijn eerste doelpunt in Turkse dienst te maken. Daarnaast leverde Sneijder nog twee assists af en was hij zelf ook nog trefzeker op Eerste Kerstdag.   

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots