Menu

Oud-Ajacieden tegenover elkaar

Met zoveel oud-Ajacieden op de Nederlandse velden komt het natuurlijk geregeld voor dat spelers die de Amsterdamse opleiding genoten, tegen elkaar spelen. Zo ook dit weekeinde. Stefano Seedorf stond met zijn FC Groningen aan de ene kant en Martijn Reuser, Michel Kreek en Kevin Bobson met Willem II aan de andere.

Stefano Seedorf bracht zijn club in de 54ste minuut nog langszij, 2-2, maar Reuser had het laatste woord in Tilburg. Toen had Willem II stand alweer omgebogen naar 3-2. De aanvallende middenvelder schoot de thuisploeg naar een 4-2 overwinning.

Bij het duel RBC Roosendaal tegen FC Twente liepen Sander Boschker en Jason Culina een andere oud-Ajacied mis. Pius Ikedia was nog geblesseerd. Wel stond Danny Hesp in de verdediging bij de Brabanders. Hij kon niet voorkomen dat Kim Christensen de enige treffer voor Twente maakte, 0-1.

In het duel NEC - NAC kwamen José Valencia en Pascal Heije in actie tegen David Mendes da Silva en Mike Zonneveld. Zonneveld schoot namens NAC de 1-0 binnen tegen zijn oude ploeg. Uiteindelijk zouden beide ploegen drie keer tot scoren komen. Volgende week komen de Nijmegenaren met trainer Johan Neeskens naar Amsterdam.

Ook bij Vitesse-AZ stond aan beide kanten wel wat Ajax-verleden op de mat. Abubakari Yakubu staat nog onder Amsterdams contract, kreeg geel en zag ook dat zijn ploeg met ook Richard Knopper in de ploeg kansloos was tegen een sterk AZ, waar Tim de Cler, Henk Timmer en Denny Landzaat in de basis stonden. Met 0-3 won de oud-Ajaxtrainer Co Adriaanse het duel van de oude club van Ronald Koeman.

Dennis Schulp kwam met FC Den Bosch veel te kort tegen een attractief spelend Roda JC. In het uur dat de oud-Ajacied in actie kwam, stond het al 2-0. Na Schulp van het veld werd gehaald, breidde Roda JC de voorsprong uit naar een ruime 5-0 overwinning. Arouna Koné, eind augustus medisch afgekeurd door Ajax, scoorde driemaal.

Michael Krohn-Dehli, Jerold Promes en Serghino Greene konden 70 minuten leuk partij bieden in De Kuip, maar uiteindelijk verloor RKC Waalwijk met 4-0 de mindere van Feyenoord. Randy Rustenberg, vorig jaar nog Jong Ajax, kwam in de 69ste minuut in het veld voor Marc van Hintum.

In Friesland lukte het Victor Sikora niet een stempel te drukken op het duel sc Heerenveen - FC Utrecht. Nadat de oud-Ajacied in de 61ste minuut moest wijken, voetbalde Heerenveen naar een 2-1 overwinning.