Menu

Oud-Ajax gaat naar De Luiten

Oud-Ajacieden spelen zaterdag vanaf 15.00 uur in Roosendaal een soort replay van de KNVB-bekerfinale van 1986. Dit in het kader van de sluiting van het RBC-stadion De Luiten. Ajax won veertien jaar geleden dat duel met 3-0 door twee doelpunten van Johnny Bosman en een van Sonny Silooy.

Eerstgenoemde is nog altijd actief in het betaald voetbal, waardoor het zeer onwaarschijnlijk is dat hij ook zal spelen. Met AZ speelt de spits uit Bovenkerk namelijk de avond ervoor tegen zijn oude club Twente.

Sjaak Swart heeft de moeite genomen om een team samen te stellen. Dat dat Mister Ajax prima gelukt is blijkt uit zijn opstelling. Zaterdagmiddag om drie uur trappen Frank Rijkaard, Stanley Menzo, Gerald Vanenburg, Ronald Koeman, Gerrie Muhren, Dick Schoenaker, Soren Lerby, Ronald Koeman, Ronald Spelbos, Johnny van 't Schip, Simon Tahamata, Wilco van Buuren en Robbie Witschge hun opwachting gaan maken. Werner Schaaphok en Sjaak Swart coachen het illustere gezelschap. 'Dit is een mooi gezelschap', laat Swart weten. 'Eigenlijk zou ook Gerald Vanenburg nog meedoen, maar hij zit in Japan.'

Bij RBC staan er namen in het team die slechts in Roosendaal en omgeving een vertrouwde klank uitademen, onder wie de broertjes Molenaar, oud-doelman Frank Brugel, Peter Pijpers, Gerrie Jumelet, Ad de Jong. Opmerkelijke afwezige is mister RBC Gerrie Voets die te kennen heeft gegeven dat hij verhinderd is op 26 oktober. Het duel zal niet gratis toegankelijk zijn. De opbrengst komt ten goede aan de asielzoekers.

Het Ajax-team dat aan de bekerfinale begon zag er als volgt uit: Stanley Menzo, Sonny Silooy, Ronald Spelbos, Ronald Koeman, Peter Boeve, Frank Rijkaard, John van 't Schip, Gerald Vanenburg, Marco van Basten, Arnold Muhren en Robbie de Wit. Reserves waren: Fred Grim, Mustafa Yucedag, Johnny Bosman, Robbie Witschge en Aron Winter.

Scheidsrechter destijds was John Blankenstein.