Menu
Oud-bestuurslid Henk Timman overleden

Oud-bestuurslid Henk Timman overleden

Afgelopen nacht is Ajax' oudste erelid Henk Timman overleden. Timman (1914) vervulde vele functies binnen Ajax. Zo was hij onder meer dertien jaar penningmeester bij de Amsterdamse club. Henk Timman is 94 jaar geworden.

Timman was een warme persoonlijkheid en een echte Ajacied. Nadat hij in 1944 als donateur zijn opwachting maakte binnen de club, was hij vele jaren lid was van de financiële commissie. In 1964 werd Timman geïnstalleerd als penningmeester. Twee jaar voordat hij afzwaaide als bestuurslid werd hij benoemd tot erelid. Na zijn jaren als penningmeester trad hij toe tot de Ledenraad, waar hij tot 1984 lid van bleef.

Voormalig Ajax-penningmeester Henk Timman. Voormalig Ajax-penningmeester Henk Timman.

Voorzitter Uri Coronel leerde Henk Timman in de voorbije jaren goed kennen. Hij bewaart dan ook goede en mooie herinneringen aan het oud-bestuurslid.

Coronel: ,,Henk is vooral bekend geworden als de belangrijke financiële man van Ajax gedurende de gloriejaren waarin wij drie keer achtereen de Europa Cup veroverde. Na vele jaren als lid van de financiële commissie werd Henk in 1964 benoemd tot penningmeester, een functie die hij tot 1977 op voorbeeldige wijze heeft vervuld. Tekenend is de kop van een interview dat Tijn Middendorp in oktober 1972 met hem had: ‘Ik ben wel zuinig, maar niet gierig’. In 1975 werd Henk door de Ledenraad tot erelid benoemd. Tot op het laatst heeft hij in goede gezondheid de wedstrijden van ons eerste elftal en de vergaderingen van de Ledenraad bijgewoond. In Henk Timman verliezen wij een echte Ajacied. Gelukkig blijft de naam Timman in de persoon van zijn zoon Kees, die ook vele functies bij Ajax vervult, aan Ajax verbonden.’’

Op 6 oktober 2007 werd Timman nog in het zonnetje gezet als jubilaris. De immer opgewekte jubilaris was zijn club meer dan 50 ‘dienstjaren’ trouw.

Ajax wenst de nabestaanden van Henk Timman veel sterkte.

Op 6 oktober 2007 werd Henk Timman nog gehuldigd als jubilaris. Oud-bestuurslid Hennie Henrichs drukt hier Timman de hand. Op 6 oktober 2007 werd Henk Timman nog gehuldigd als jubilaris. Oud-bestuurslid Hennie Henrichs drukt hier Timman de hand.
Henk Timman (zittend rechts) diende de club vooral onder het voorzitterschap van Jaap van Praag (midden). Links naast Van Praag zit Jan Westrik. Achter staan: Jaap Hordijk en André Kraan. Henk Timman (zittend rechts) diende de club vooral onder het voorzitterschap van Jaap van Praag (midden). Links naast Van Praag zit Jan Westrik. Achter staan: Jaap Hordijk en André Kraan.