Menu
Oude bekenden en nieuwe gezichten

Oude bekenden en nieuwe gezichten

Er gebeurde maandagochtend genoeg op de Toekomst. De basisspelers vermaakten zich met een partijtje voetvolley, terwijl de reserves gezelschap kregen van twee stagiairs van Ajax Cape Town. Daley Blind trainde met de groep mee, terwijl Bruno Silva ook weer buiten te bekennen was. En dan was daar nog het bezoek van Sunday Oliseh.

Verschillende tijdperken liepen daags na NEC - Ajax (1-2) door elkaar op de Toekomst. Uiteraard het heden (de reserves en basisspelers), maar ook het verleden (Sunday Oliseh en Sjaak Swart) en wellicht van de toekomst (de stagiairs van Ajax Cape Town). Het leverde een mooie mix aan Ajacieden op.

De Zuid-Afrikaanse proefspelers van Ajax Cape Town kregen in gezelschap van de reserves veel aandacht van de technische staf. Frank de Boer kon spits Thulani Serero (21) en verdediger Clayton Daniels (26) van dichtbij zelf aan het werk zien. Terwijl de basisspelers op een naastgelegen veld een partijtje voetvolley deden, lieten de Zuid-Afrikanen hun vaardigheden aan de staf van Ajax zien. Bij het afwerken op doel viel er een mooie goal van de kleine Serero te bewonderen.

Langs het veld gebeurde ook genoeg. De komst van Sunday Oliseh ging niet ongemerkt voorbij. De inmiddels 36-jarige Nigeriaan is deze week bij Ajax ter afronding van zijn trainerscursus die hij bij de Engelse voetbalbond volgt. Oliseh, die tussen 1997 en 1999 in Amsterdam speelde, wil de komende week veel opsteken van zijn oude ploeggenoten Frank de Boer en Danny Blind. De trainer in spé zal Ajax deze week op de voet volgen op weg naar de wedstrijd tegen Excelsior.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Daley Blind, herstellende van zijn enkelblessure, trainde met de groep mee. Daley Blind, herstellende van zijn enkelblessure, trainde met de groep mee.
Ook Bruno Silva (schouder) was weer buiten te bekennen. Hij werkte een individueel programma af. Ook Bruno Silva (schouder) was weer buiten te bekennen. Hij werkte een individueel programma af.
De basisspelers speelden een partijtje voetvolley. De basisspelers speelden een partijtje voetvolley.
Danny Blind en Sunday Oliseh. Ajax voormalige centrale duo voor even weer verenigd. Danny Blind en Sunday Oliseh. Ajax voormalige centrale duo voor even weer verenigd.
Frank de Boer controleert de bal met zijn hoofd. Frank de Boer controleert de bal met zijn hoofd.
Hennie Spijkerman bespreekt de training na met de stagiairs Serero (links) en Daniels. Hennie Spijkerman bespreekt de training na met de stagiairs Serero (links) en Daniels.